ANUL ACESTA LASĂ-L PE DUMNEZEU SĂ FIE DUMNEZEUL TĂU

coordonatori Bob & Debby Gass

„Noi răsturnăm izvodirile minţii” (2 Corinteni 10:5)

Cum ne ajută Dumnezeu? Zi de zi. Îți aduci aminte de iudei în pustie? Dumnezeu i-a hrănit în fiecare zi cu credincioșie, trimițându-le mană din ceruri. Însă unii dintre ei au dorit să se asigure că au destul și pentru mâine, scoțând la iveală lipsa lor de încredere în Dumnezeu. El însă le dăduse voie să strângă numai pentru o zi; când au încercat să strângă mai mult, ceea ce a fost în plus s-a stricat.

Când te îngrijorezi cu privire la viitor sau la situații care te-au depășit, e ca și cum încerci să strângi mană și pentru ziua următoare. Dumnezeu dorește să-i lași Lui îngrijorările tale cu privire la ziua de mâine, pentru că ele sunt prea mari pentru tine. Primești har doar pentru o zi, deci nu te mai gândi la viitor.

Întrebare: Te frământă varianta „Dar dacă…”? Dacă mă rănesc sau mă îmbolnăvesc; dacă firma va face concedieri și îmi pierd locul de muncă? Dacă lumea mă va disprețui sau nu mă va accepta? Dacă nu voi găsi o persoană care să mă iubească și rămân singur? Dacă nu aud vocea lui Dumnezeu și voi face o greșeală mare?

Biblia numește toate acestea „izvodiri” – de fapt îți imaginezi scenariul cel mai sumbru. Pavel ne spune să le „răsturnăm”, căci altfel vom trăi fiindu-ne frică de lucruri care nu s-au întâmplat, și care probabil nici nu se vor întâmpla vreodată. Dar dacă „rezolvi totul”, iar apoi Dumnezeu te surprinde și face ceva diferit, ceva mai bun? Tot acel timp va fi irosit.

Nu ai pierdut deja destul timp îngrijorându-te? Așa că, anul acesta ar fi bine să te relaxezi și să-L lași pe Dumnezeu să fie Dumnezeu în viața ta.Categories: Studiu biblic

2 replies

  1. Doamne, Dumnezeu Adevarat,Tatal nostru, ajuta-ne tuturor celor ce avem aceasta frumoasa limba romina si SUNTEM Copii Tai,sa acceptam si sa TRAIM acest mesaj spre binele nostru si al urmasilor nostrii,in acest Nou An! Multumesc fr Daniel B,pentru aceasta postare de Mesaj! Stiu ca pot fi si sunt multe mesaje bune,dar..acest mesaj este CEL MAI BUN! Va doresc dvs,familiei,bisericii, An Nou binecuvintat prin har in vederea VENIRII LUI! Va imbratisam cu dragoste in Hristos Domnul,
    Marinica Dumitrascu si Cornelia,

Trackbacks

  1. ANUL ACESTA LASĂ-L PE DUMNEZEU SĂ FIE DUMNEZEUL TĂU – CrestinTotal.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: