România deschisă

Mai știți vremurile când ne uitam cu jind peste granițele închisorii care devenise România sub Ceaușescu? Dumnezeu s-a îndurat și a venit eliberarea. Este o ocazie de mulțumire și o posibilitate care trebuie folosită cu responsabilitate.

Ieri mi-au venit pe Internet imagini cu rude din satul tatălui meu, Negreni de Botoșani, ajunși și ei prin mai multe colțuri ale lumii. Ce vremuri !

+++

Numarul plecarilor turistilor romani in strainatate aproape ca egaleaza populatia rezidenta a tarii
Numarul plecarilor turistilor romani in strainatate aproape ca egaleaza populatia rezidenta a tarii
Foto: sxc.hu

Plecarile romanilor in strainatate au depasit 18.6 milioane in primele 11 luni din 2017, aproape cat toata populatia rezidenta a tarii. In aceeasi perioada, intrarile turistilor straini au fost de 11,7 milioane

de DP HotNews.ro
In primele 11 luni din 2017 numarul turistilor care s-au cazat in hotelurile din Romania a depasit 11,2 milioane, cu peste 10% mai multi fata de perioada similara din 2016 a transmis vineri, Institutul National de Statistica. Din numarul total de sosiri, turistilor romani le apartin 77,0%, in timp ce turistii straini au reprezentat 23,0%, ponderi  similare cu cele din 2016. Plecarile romanilor in strainatate au fost (ne referim la primele 11 luni din 2017) de 18.6 milioane, mai multi cu 24,2% comparativ cu perioada identica a anului 2016, mai arata datele statistice. Aproape cat populatia rezidenta a tarii, cu mentiunea ca asta nu inseamna ca aproape fiecare roman a iesit din tara, ci ca au existat mai multi romani care au parasit tara de mai multe ori in primele 11 luni. Mijlocul de  transport  cel mai folosit a fost masina (aproape 70% din cazuri).


Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggers like this: