Cât valorează Pruncul pentru tine?

Nu există lucruri cu valoare absolută, intrinsecă. Toate au valoare atribuită, în funcție de utilitatea lor sau de cât vor oamenii să dea pe ele. La urma urmei, o bancnotă este o simplă hârtie colorată cu semnătura unui casier! Pe un cec, o altă foaie de hârtie, poți scrie ce valoare vrei tu. Cu semnătura ta îi schimbi dintr-o dată valoarea.

În America, mai precis în Huntington Beach, hoții au furat niște poșete de lux. În primul jaf au luat poșete de peste $8.000. În cel de al doilea au luat poșete de peste $14.000. Vinerea trecută au furat poșete în valoare de $34.000 de dolari. Există asemenea poșete? Cine este gata să dea așa mulți bani pe ele?

Tot săptămâna trecută s-a pus în vânzare o casă de 50 de milioane de dolari! Cum trebuie să fie o asemenea casă? Cine se lasă păcălit să plătească o asemenea sumă pentru ea?

Un rinichi gătit poate costa în jur de 20 – 40 de dolari în farfuria de la restaurant. Un rinichi pentru un transplant costă însă de câteva mii de ori mai mult. Lucrurile costă cam cât vrei tu să dai pe ele, cât îți trebuiesc ție de mult.

 

Cât ai da să te scape cineva de la moarte? Cât ai da să te scape cineva de la chinul veșnic al iadului?

Aceasta este problema ta cu Isus Christos. Pentru un pui de om, născut într-un staul din Betleem, nu ești gata să dai mai nimic și … ai dreptate. Nici pentru fiul unui tâmplar care a trudit în prăfuitul Nazaret. Cu atât mai puțin ai cheltui pentru un răzvrătit răstignit de romani în Ierusalim. Nu e treaba ta și nici nu te interesează. Nu este un ,,adevăr existențial“ pentru tine.

Dar dacă Îl privești prin prisma vieții tale, a morții tale și a eternității tale … lucrurile se schimbă dramatic. Valoarea lui Christos crește când îți dai seama că viața este doar un vis trecător și că te așteaptă moartea, iar după ea … veșnicia!

Cât  ești gata să dai ca să trăiești veșnic fericit într-un loc perfect? Cât dai ca să scapi de locul pedepsei din iadul cu foc și pucioasă? Cât dai ca să nu ajungi în groapa de gunoi incediat a universului?

Nașterea lui Isus Christos a pus în mișcare două vești paralele: una bună și una rea.

Vestea bună, numită în limba greacă ,,evanghelion“, este că Dumnezeu a luat inițiativa să salveze oamenii de pe planeta pământ. A coborât El însuși să moară pentru vinovăția înstrăinării lor, a ispășit la cruce pedeapsa pentru ei, iar apoi a plecat înapoi în slavă ca să le pregătească un loc și un destin fericit.

Vestea rea, cea mai rea dintre toate veștile, este că tu poți să ignori total această realitate, preferând să te ocupi cu alte lucruri în viață. Să dai valoare altor lucruri, altor preocupări, altor pasiuni. Tu poți zădărnicii prin indiferență și necredință planurile lui Dumnezeu pentru tine.

No face. Nu te vinde pe fleacuri. Valoarea ta a fost stabilită de Dumnezeu când a venit El personal să te răscumpere din felul tău deșert de viețuire cu prețul imens al jertfei Sale.

25498305_10156945895409377_234975667344235219_n

 Categories: Studiu biblic

2 replies

Trackbacks

  1. Daniel Branzei – Cât valorează Pruncul pentru tine? | agnus dei - english + romanian blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: