Falsificatorul

Vai de cei ce numesc răul bine, și binele, rău, care spun că întunericul este lumină, și lumina, întuneric …

Isaia 5.20

Se spune că într-o noapte, unul dintre cele mai mari magazine a fost spart. Un hoț a intrat în magazin, dar nu a furat nimic, ci doar a făcut un lucru neobișnuit: a schimbat prețurile. Astfel, pentru lucruri extrem de valoroase trebuia să plătești un preț aproape de nimic, iar pentru lucruri cu o valoare foarte mică trebuia să plătești sume mari de tot. În ziua următoare, hoțul a venit la magazin și a făcut cumpărături.

Aceasta este o asemănare cu ceea ce face diavolul; el a intrat în lume și a schimbat valorile: a pus preț mare pe lucruri de nimic și prețuri mici pe lucruri valoroase. Mai exact spus: pe Hristos, credință, biserică, rugăciune etc. a pus prețuri mici, iar pe distracție, plăcerile păcatului, aroganță, modă etc. a pus prețuri mari. Lumea, fiind lipsită de înțelepciunea pe care o dă credința, consideră valoarea în funcție de preț. Așa că, acolo unde vede un preț mare, crede că este valoarea. Așa se explică faptul că mulțimile de oameni dau năvală la plăcerile păcatului.

Însă creștinii adevărați pot distinge prin credință adevărata valoare, fără să fie influențați de prețul afișat de “hoț” sau de înghesuiala de oameni la raftul cu diferite articole. Credinciosul caută pe Hristos, rugăciunea, biserica, Scripturile și tot ceea ce lumea disprețuiește.

Advertisements


Categories: Maxime si cugetari

4 replies

Trackbacks

  1. Falsificatorul | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: