O LIMBĂ ISCUSITĂ

www.fundatiaseer.ro

“Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să ştiu să înviorez…” (Isaia 50:4)

Dumnezeu te poate pregăti dinainte pentru a face față problemelor vieții, dându-ți “o limbă iscusită.” Așa a făcut cu Isaia. Vei spune: “Dar Isaia a fost un prooroc!” Da! Dar când Dumnezeu l-a chemat prima dată, el a protestat: “Sunt un om cu buze necurate…” (Isaia 6:5).

Asta înseamnă că și

tu poți să-L auzi pe Dumnezeu vorbindu-ți! Ți s-a întâmplat vreodată să te afli într-o încăpere cu cineva care a spus ceva ce ți-a atras atenția? În acel moment, mintea ta s-a luminat și nu ai mai spus nimic. De ce? Pentru că ai auzit ceva rostit de “o limbă iscusită”.

Dar Dumnezeu nu te va lumina privitor doar la propria viață, El îți va da înțelepciune ca s-o împărtășești și altora. Dacă ești destul de smerit ca să nu domini toate conversațiile, El îți va vorbi și ție prin ei. Gândește-te: Dumnezeu nu a creat universul piatră cu piatră – El l-a adus în ființă rostind o singură propoziție. Deci, imaginează-ți ce posibilități ai când îți dă “o limbă iscusită”!

Mai întâi, însă, trebuie să înveți să-I recunoști vocea și asta cere timp. Când Dumnezeu i-a vorbit lui Samuel prima dată, el a crezut că Eli, marele preot, a fost cel care l-a chemat. Samuel a rămas receptiv, și în cele din urmă, a devenit vocea lui Dumnezeu pentru popor. Firește, a devenit atât de priceput, curajos și dependent de Dumnezeu, încât a putut să le spună împăraților: “Așa vorbește Domnul!”

Problema este că trebuie să vrei să asculți, să-ți pui timp deoparte ca să auzi și să exersezi ascultatul până ajungi să-L recunoști “din prima”!

Advertisements


Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: