Globalismul gol

M-a întrebat cineva ce cred despre ,,globalism“. I-am răspuns că nu cred … în el.

Există două motive biblice:

 • Decretul de pedepsire a omenirii rostit la Turnul Babel n-a fost încă abrogat. Dumnezeu a ordonat ca omenirea să se împartă în neamuri și să se răspândească pe fața pământului, nu să se unească. Cred că Stăpânul are ultimul cuvânt, oricât de mult s-ar strădui să facă altfel … Antichristul.
 • Descrierea situației care va fi pe pământ în preajma revenirii Domnului Isus prevede conflicte interstatale și inter-civilizații:
  ,,Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie, împotriva altei împărăţii şi, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciumi“.  

Prevederea aceasta există în toate evangheliile sinoptice, Matei, Marcu, Luca. Așa va fi și nu se poate altfel!

Nu va trece mult și statele sărace din Europa își vor da seama că includerea lor n-a fost gândită decât pentru înrobirea lor. Există mult prea mult egoism și prea multă răutate pentru ca să poată exista un globalism altruist și binefăcător tuturora.

Advertisements


Categories: Studiu biblic

6 replies

 1. Zoltan
  Politețea ta impune respect.
  Am să-ți răspund la fel. Singura ta șansă să înțelegi fenomenul american este să faci o vizită aici. Cărțile și filmele sunt deformații de realitate. Orice încercare a mea de a-ți descrie este sortită eșecului.
  Ca un corolar al experienței mele de aici, America este exact opusul globalismului.
  Ești invitatul nostru deci.

 2. Cer scuze dar USA nu este o “natiune” rezultata din uniunea mai multor natii?Altfel spus globalism efectiv implementat fata de UE unde totusi fiecare natiune isi pastreaza identitatea.

 3. Dragă frate Danci
  Prin globalism se înțelege astăzi desfințarea granițelor și amestecarea popoarelor pentru instaurarea unui veac nou al frăției universale. Uită-te doar la ce se întâmplă în amestecarea de rase din Europa.
  Apocalipsa ne prezintă, dincolo de o asamblare forțată temporară, conflicte mondiale care vor culmina cu marea înfruntare sinucigașă de la Armaghedon. Nu va fi pace pe pământ. Este hotărât că războiul va șine până la vremea sfârșitului, cum spune profetul Daniel (9:26).
  Vă mulțumesc pentru că ați dat atenție blogului. Este un privilegiu să vă avem printre cititori.

 4. Daca tinem cont de Apocalipsa 13:11-17 unde se vorbeste despre preocuparea de a impune un sistem de inchinare unic si global, atunci trebuie sa acceptam ca pentru actiuni globale este necesar un sistem global care sa poata actiona ca atare.

 5. Din pacate asa este.

Trackbacks

 1. Globalismul gol | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: