CUM SĂ OBTII CEEA CE-TI DORESTI (3)

www.fundatiaseer.ro

“Nu aveţi, pentru că nu cereţi…” (Iacov 4:2)

Fără să avem pretenția că tragem toate concluziile din istoria cu fiicele lui Țelofhad din Numeri 27, să mai învățăm câteva lucruri din acest episod:

1) Există beneficii de care nu vei avea parte decât dacă le ceri. În plus, “a cere” și “a primi” fac minuni pentru stima de sine! Imaginează-ți bucuria simțită de cele cinci femei când cererea lor a fost onorată. Cu siguranță au avut încredere, pentru că altfel nu ar fi încercat. Așadar, pentru că ești un copil răscumpărat al lui Dumnezeu, declară: “Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” (Romani 8:31).

2) Momentul este important. “Omul chibzuit vede răul şi se ascunde; dar proştii merg spre el şi sunt pedepsiţi.” (Proverbe 27:12) Fiicele lui Țelofhad și-au spus punctul de vedere când erau încă în pustie; Țara Promisă nu fusese cucerită încă… Nimic nu se compară cu un plan bun. Nu sta cu mâinile încrucișate, presupunând că ceilalți se gândesc la bunăstarea ta! Dar fii și înțelept! De exemplu, după ce au fost anunțate măriri salariale, nu mai e cazul să-i ceri șefului încă o mărire. Fiicele lui Țelofhad au făcut viața mai bună pentru toate celelalte femei din Israel. Așadar, prin faptul că îți spui punctul de vedere și că vrei să rezolvi situația, nu numai tu vei fi binecuvântat, ci și alții.

3) Luptă-te pentru un câștig de ambele părți. Lupta nu era încă terminată, deoarece fetele lui Țelofhad aveau unchi care au făcut recurs, privitor la noua lege, arătând că dacă aceste femei se căsătoreau în afara seminției, atunci drepturile de proprietate asupra pământului s-ar transfera altor seminții. Așa că Dumnezeu a dat o altă poruncă: pentru a deține pământ, trebuie să te căsătorești numai în cadrul propriei seminții (vezi Numeri 36:5-11). Și când vine vorba de căsătorie, spiritual vorbind, această regulă se aplică și astăzi: “este liberă să se mărite cu cine vrea; numai în Domnul.” (1 Corinteni 7:39). Același lucru este valabil și pentru bărbați.

Advertisements


Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: