ÎNVINGE ISPITA (3)

www.fundatiaseer.ro

“El… a fugit afară din casă.” (Geneza 39:12)

Biblia ni-l descrie pe Iosif ca “frumos la statură şi plăcut la chip. După câtăva vreme, s-a întâmplat că nevasta stăpânului său a pus ochii pe Iosif şi a zis: “Culcă-te cu mine!” El n-a voit şi a zis nevestei stăpânului său: “Vezi că stăpânul meu nu-mi cere socoteală de nimic din casă şi mi-a dat pe mână tot ce are. El nu este mai mare decât mine în casa aceasta şi nu mi-a oprit nimic, în afară de tine, pentru că eşti nevasta lui. Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” Măcar că ea vorbea în toate zilele lui Iosif, el n-a voit să se culce şi să se împreuneze cu ea. Într-o zi, pe când intrase în casă ca să-şi facă lucrul, şi pe când nu era acolo nici unul din oamenii casei, ea l-a apucat de haină, zicând: “Culcă-te cu mine!” El i-a lăsat haina în mână şi a fugit afară din casă” (Geneza 39:6-12).

Să remarcăm formularea: “ea vorbea în toate zilele lui Iosif…” Deci, Iosif era ispitit zilnic atunci când se afla în preajma uneia și aceleiași persoane: soția lui Potifar. Și ispita a continuat câtă vreme s-a aflat într-un același loc: casa lui Potifar. Așa că a fugit! Nu pentru că a fost slab, ci pentru că a fost înțelept! El a înțeles că dacă stai ca să fii ispitit prea mult timp, te joci de fapt cu focul și te pregătești să “te arzi”!

Așadar, care sunt persoanele și locurile pe care trebuie și tu să le eviți? Care sunt sursele ispitei pe care trebuie să le îndepărtezi din viața ta, pentru a duce o viață victorioasă?

Versurile unei piese a lui Kenny Rogers spun: “Tu trebuie să știi când să-i ții aproape, când să-i păstrezi, când să pleci și când să fugi.” Dumnezeu nu este ne-cinstit când fugi – tu ești dezonorat când nu o faci!

Advertisements


Categories: Studiu biblic

1 reply

Trackbacks

  1. ÎNVINGE ISPITA (3) | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: