Desant românesc la Tacoma și Long Beach, pe coasta de vest a Americii

America are primăvara și toamna două mari sărbători. Cea de toamna, ,,Labor Day“ a devenit data Convențiilor bisericilor române. Cea din primăvară, ,,Memorial Day“, devine ,,de facto“ data serbărilor de tineret. Și baptiștii și pentecostalii au deja această tradiție

Nu pot să nu remarc cu nostalgie anii în care astfel de manifestări ale tineretului au fost organizate de generația lui ,,Mission One“, în care am așa de mulți prieteni. Pe unii dintre ei i-am revăzut aseară în Long Beach. Iată-l de exemplu pe George Puraci, devenit între timp păstor, soț și tată:

Printr-o călăuzire providențială, ambele evenimente au avut ca temă chemarea la sfințenie.

În organizarea bisericii baptiste moldovene ,,Golgota“, păstorită de Pavel Sandu, în Tacoma, Washington, a avut loc ,,Rejoice!“ întâlnirea anuală a tinerilor români baptiști din bisericile de pe coasta de vest. Din cauza locurilor limitate, membrii bisericii au stat acasă. Peste 500 de tineri s-au întâlnit sâmbătă și duminică în sala mare și-n sala adiacentă. Pe lângă bucuria manifestărilor din biserică, gazdele i-au dus pe malul oceanului, au organizat un foc de tabără în curtea casei de rugăciune, le-au dat să mănânce ,,ca la mama acasă“, etc. Deși au vorbit limbi diferite, româna și moldoveneasca, tineri sau înțeles de minune pentru că toți au vorbit și limba engleză :).

Da, ,,Golgota“ este biserica cu clădirea în flăcări (de două ori) despre care am mai scris. Pavel Sandu trăiește azi bucuriile întristărilor de atunci.

 

Puteți urmări programul de duminică aici:

În organizarea bisericii pentecostale Bethel, păstorită de Nelu Pruneanu, la Long Beach, California, s-a desfășurat Conferința tineretului din bisericile pentecostale române de pe coasta de vest a Americii.

Cu un buget de aproximativ $90.000, manifestările s-au desfășurat în condiții ideale.

Aseară l-au avut ca invitat și pe Ray Comfort, unul dintre cei mai activi evangheliști din America. Vă recomand din toată inima ,,Living Waters Chanel“ de pe Youtube, cel mai frecventat loc pentru creștinii din întreaga lume.

Nu am încă prea multe imagini de aseară. le postez doar pe cele pe care le-am făcut eu, în așteptarea altora. Astăzi, tinerii sunt la parc.

Atașez informații despre cei trei sponsori ai acestei manifestări. Dacă sunteți de pe aici, n-ar strica să le faceți o vizită.

Advertisements


Categories: Amintiri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: