CUM SĂ REZOLVĂM PROBLEMELE DINTR-O RELATIE ?

www.fundatiaseer.ro

“Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate… nu caută folosul său…” (1 Corinteni 13:4-5)

Iată câteva indicii care să te ajute să rezolvi problemele dintr-o relație:

1) Când problema apare din cauza banilor. Modul în care îți administrezi banii într-o relație depinde de calitățile pe care le-ai dezvoltat și de cât de multă disciplină ai practicat. Poate unul dintre voi este genul de persoană economă, iar celălalt este un cheltuitor. Așadar, trebuie să ajungeți la o înțelegere, pentru a lua o hotărâre care să vă ajute pe amândoi, și să acționați împreună în interiorul limitelor realității voastre. Gândiți-vă la ce datorii aveți, ce venit aveți, cât trebuie să puneți deoparte… Găsiți o cale de a ajunge la libertate financiară. Biblia spune: “Bogatul stăpâneşte peste cei săraci, şi cel ce ia cu împrumut, este robul celui ce-i dă cu împrumut.” (Proverbe 22:7).

2) Când problema este timpul. Dacă nu petreceți timp împreună – unuia îi este dor de celălalt. La modul ideal, amândoi vă doriți să petreceți timp împreună, nu-i așa? Dacă, însă, partenerul tău continuă să aibă nemulțumiri pe această temă, ia-o ca pe un compliment, în sensul că încă agreează compania ta. Stabiliți întâlniri în agendele amândurora – și nu admiteți amânări sau anulări! Nu există substitut pentru timpul petrecut cu partenerul tău.

3) Când problema este gelozia. Nu vorbim aici despre un partener posesiv, care și dacă te uiți la un chelner te acuză că l-ai înșelat. În general, însă, când apare gelozia într-o relație, e semnul unei nesiguranțe. Va trebui, probabil, să aveți o discuție despre dedicarea unul față de celălalt. Discutați despre micile obiceiuri și comportamente pe care celălalt le interpretează ca fiind flirt. Comunicați și nu lăsați ca gelozia să ducă la amărăciune, lipsă de încredere sau dezgust.

Advertisements


Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: