Citirea zilnică – Cărțile de ucenicie

Iată-ne ajunși cu citirea anuală la ,,Cărțile de ucenicie“. Știu, știu, iar e Decembrie și suntem toți foarte ocupați. Totuși …

1 Timotei
2 Timotei
Tit
Filimon

Ce păcat că aceste cărți nu sunt studiate mai profund la școlile de păstori și de evangheliști plantatori de biserici! N-am nimic împotrivă ca la astfel de școli să se studieze greaca, latina, ebraica, management și psihologie, dar toate acestea ar trebui să fie doar studii ajutătoare, anexele unor studii serioase asupra epistolelor dedicate de apostolul Pavel formării mai tinerilor lui colaboratori.

M-a întebat cineva ce le-ași spune studenților dacă aș avea ocazia să le vorbesc la asemenea școli. Nu contează. Părerile mele sunt  modeste. Ce contează este ce le-ar spune acelor studenți, și multora dintre profesorii lor, apostolul Pavel! Asta contează!

Pentru cei care n-au timp să citească scurtele prezentări ale acestor epistole, sugerate mai sus, iată un rezumat al lor într-un studiu cu titlul:

Manualul tinerilor lucrători

1 Timotei, 2 Timotei, Tit, Filimon

(Extrase din „A journey Trough the New Testament“, de Elmer L. Towns,  decan la B.R. Lakin School of Religion la Liberty University, Linchburg, Virginia. El a predat la cea mai populară clasă de Școala Duminicală, mai mult de 2.000 de membrii, The Pastor’s Bible Class de la Thomas Road Baptist Church)

Cu toate că apostolii au jucat un rol foarte important în primele zile ale Bisericii, nu avem …

(mai mult aici)Categories: Studiu biblic

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: