Ordinarea unui păstor asistent la San Francisco – Valer Monafu

Valer este o excepție. El este unul din puținii lucrători tineri ridicați de Dumnezeu din bisericile Asociației, după studii teologice la Biola University. Alte excepții sunt Matei Istudor (Atlanta) și Dorin Brezoi (Anaheim). Noi, ceilalți, majoritatea, am venit după ce am fost ordinați deja ca păstori în România.

Valer marchează o tranziție. Bisericile române din America nu mai sunt unidimensionale, preocupate aproape exclusiv să păstreze pocăința serioasă cu caracter național românesc. Copiii și nepoții noștri sunt ,,americani“ și au nevoie de lucrători ridicați dintre ei, care să-i înțeleagă în limba și cultura americană și să-i păstorească de-acum înainte. Bisericile care s-au dezmeticit repede în această tranziție caută sau chiar și-au găsit deja păstori tineri, fluenți în limba engleză și flexibili ca să slujească în ambele culturi (Este cazul bisericii baptiste din Portland, unde Nelu Brisc a adus alături un păstor tânăr, Ciprian Ardelean). Chemarea lui Valer este un semn de mare maturitate din partea lui Ovidiu Rauca, care a înțeles mai bine ca mulți situația din bisericile române din America. Prietenia lui, a lui Fabiola, a lui Ruth și a lui David pentru Valer și familia lui  mi-a umplut inima de bucurie.

12391131_146155009086920_8187813015175245436_n

Valer este o legătură nouă cu generația nouă de lucrători din România. Ei fac ușor tranziția de la biserica liturgică cu maximul de activitate în slujbele de Duminica, spre biserica organică, pasionată și preocupată de viața credincioșilor în tot restul săptămânii și prin ei, pasionată de slujirea oamenilor din comunitatea înconjurătoare. Mă bucur că Valer are deja mulți prieteni printre păstorii din România cu care gândește la fel.  Viitorul arată bine.

capela

Valer la Capela Seminarului din București, str. Berzei.

Iată o consemnare a evenimentului de la San Francisco prin pana lui Sorin Sabou, președintele RBA în mandatul acesta.

+++

Stimați frați colegi,

Duminică 27 noiembrie, 2016, la Biserica Baptistă Română din San Francisco, Bay Area, a avut loc Serviciul de ordinare ca păstor al fratelui Valer Monafu. Fratele Monafu se alătură în slujire fratelui păstor Ovidiu Rauca. Comisia de ordinare a fost alcătuită din următorii frați păstori: Sorin Sabou, Ovidiu Rauca, Daniel Brânzei, Liviu Țiplea, Radu Știr, și Rick Weber.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru acest eveniment și dorim colegilor noștrii de la San Francisco o conlucrare rodnică spre slava lui Dumnezeu.

Binecuvântări tuturor,

Sorin Sabou

+++

Păstorii din zona de mijloc a Californiei au făcut o serbare pentru primirea lui Valer cu ceva timp în urmă. De data aceasta a fost vorba despre actul oficial la care au fost invitați cei de mai departe, unii venind chiar de la Bethel, biserica unde s-a format Valer. Singura excepție din poze este fratele Iosif Serac, patriarhul păstorilor de pe coasta de vest a Americii. Cred că nu mai trebuia să vă spun: Valer Monafu este căsătorit cu Christine, fata noastră mai mare.  Iată câteva poze de la San Francisco:

Advertisements


Categories: Amintiri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: