De ce nu mi-ați spus?

De departe, socotesc privilegiul de a scrie comentarii și lămuriri la cărțile Bibliei drept cea mai înaltă chemare a vieții mele! La sugestia multora, am colectata aceste lămuriri într-un blog de sine stătător (aici). L-am completat și-l completez mereu, pentru că mereu descopăr lucruri demne de luat în seamă.

Nimeni nu mi-a spus însă până acum că am neglijat să scriu ceva despre perioada dintre cele două Testamente. Lipsește și din Biblia cu Explicații și din Biblia Planului Profetic. Am îndreptat această omisiune azi. Vă ofer spre citire și completare acest articol:

Perioada intertestamentară

Știu că în Bibliile voastre, ca și în a mea, dacă întorci pagina după cartea profetului Maleahi dai imediat de Evanghelia lui Matei. Din punct de vedere istoric însă, n-a fost chiar așa de simplu. De la încheierea Vechiului Testament și până la debutul Noului Testament au existat aproximativ 400 de ani de istorie.

Unii preferă să numească această perioadă drept ,,cei 400 de ani de tăcere“, spunând prin aceasta că nu există cărți profetice prin care Dumnezeu să le fi vorbit oamenilor în această perioadă.

Perioada de tăcere nu înseamnă însă și o perioadă de inactivitate!

În epistola lui Pavel către Galateni există o aluzie directă la …

(continuare)Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: