Două urechi și doar o singură gură !

O falsă concepție despre păstorii adunărilor creștine este că ei trebuie să știe să vorbească bine. Cel mai necesar acestor oamni este nu să vorbească, ci să știe foarte bine să asculte !

Un om al lui Dumnezeu trebuie să știe să asculte glasul lui Dumnezeu și gemetele oamenilor. El trebuie să asculte cu amândouă urechile și mai ales cu … inima.

Ascultarea activă este terapeutică, reprezentând un tratament prin ea însăși. La fel ca și păstorii, cei mai buni doctori știu și ei că este extrem de important să-i lași pe oameni să-ți vorbească. De fapt, doctorii au deprins un ritual prin care ,,ne ascultă“: cu urechile, cu mâinile, cu stetoscopul, etc. Omenii cheltuiesc zeci de mii de dolari ca să dea de câte un psihiatru bun, care știe să-i asculte cu toată atenția. Ei se ,,limpezesc“ singuri vorbind acestor ,,specialiști“ despre problemele care-i frământă.

Unul din motivele pentru care Dumnezeu ne-a poruncit să ne rugăm este nu că EL n-ar ști deja tot ce i-am putea noi spune, ci pentru că NOI avem nevoie să știm că El este gata să ne asculte oricând, orice i-am spune.

Cunosc un om al lui Dumnezeu care atunci când mă asculta îmi dădea impresia că, pentru minutele acelea, eu sunt pentru el cel mai important om din univers.

Ajută-mă, Doamne, să fac și eu așa.Categories: Maxime si cugetari

3 replies

 1. Daniel , felicitari pentru dorinta.
  Pentru cind ai hotarit schimbarea paradigmei ?

  Doamne ajuta.

  Cu bucurie,
  Ionut

 2. Oricine are permanent îndreptată o ureche spre glasul lui Dumnezeu și una spre gemetele oamenilor are o inimă de păstor! Să te ferească Dumnezeu de păstorul autist.

Trackbacks

 1. Două urechi și doar o singură gură ! | ARMONIA MAGAZINE - USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: