Vasile Taloș – Iisus Hristos – Sărbătoarea noastră!

Dragii mei,

la acest Crăciun, în tot mai multe instituții democratice din lumea Occidentală, inclusiv în USA, se interzice sărbătoarea Nașterii Mântuitorului pe motiv de ”corectitudine politică”. Șefi de state și guverne din lumea musulmană interzic sărbătoarea chiar și în privat, sub amenințarea cu ani grei de închisoare.

Prea mulți creștini de nume, nici nu mai știu ce sărbătoresc! ”Christ’s Mass” sau simplu Christmas, vine de la ”Messa lui Hristos” sau Liturghia pentru Hristos. Ca să poată fi instituit Noul Legământ, trebuia să aibă loc întruparea Fiului lui Dumnezeu. Numai așa, Iisus Hristos a putut spune: Acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi, și: Acesta este sângele Meu care se varsă pentru voi. El, Dumnezeu Fiul — oglindirea slavei Lui Dumnezeu și întipărirea Ființei Lui — prin întrupare de la Duhul Sfânt, prin fecioara Maria, S-a făcut părtaș cărnii și sângelui, ca să poată muri în locul nostru. Iar prin moartea și învierea Sa, a nimicit pe cel ce avea puterea morții, adică pe diavolul (Epistola către Evrei 1:3 și 2:14).

De aceea, când intră în lume, El zice: ”Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos; ci, Mi-ai pregătit un trup.” Prin această ” voie” am fost sfințiți noi, și anume prin jertfirea trupului lui Iisus Hristos, o dată pentru totdeauna. (Epistola către Evrei 10:5 și 10).

În primele trei secole, creștinii sărbătoreau arătarea publică a lui Isus Mesia la botez, după cum a mărturisit Ioan Botezătorul: Dar, tocmai pentru aceasta am venit să botez cu apă; ca El să fie făcut cunoscut lui Israel.” (Ioan 1:31). Începând din secolul IV, creștinii au început să sărbătorească Nașterea Mântuitorului la 25 Decembrie, dată aleasă din motive misionare. Păgânii sărbătoreau biruința soarelui, când după solstițiul de iarnă (21-22 Decembrie), ziua devine mai lungă decât noaptea. În 274 AD, împăratul Aurelian a introdus în imperiu, sărbătoarea nașterii Zeului Soarelui, Mitra. Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului, stabilită la 25 Decembrie, avea menirea să îndrepte atenția păgânilor spre Iisus, Soarele Neprihănirii și Lumina Lumii (Maleahi 4:2; Luca 1:78; 2:32; Ioan 9:5).

Ce bucurie pentru mine și soția mea, că aseară ne-au colindat adolescenții! După scurta lor vizită, adolescenții s-au îndreptat spre Aeroportul Otopeni, unde au cântat trei colinde. Sala de așteptare era plină de persoane care așteptau și de pasageri care soseau din diferite țări. La un moment dat, un angajat al aeroportului s-a apropiat de grupul Ado și a întrebat dacă au autorizație. Până să se dumirească agentul de pază, adolescenții au încheiat și ultimul colind. Oamenii s-au bucurat nespus, iar adolescenții au plecat fericiți că L-au vestit pe Hristos. Când am aflat ce s-a întâmplat, mi-am amintit de o noapte de colinde pe la începutul anilor ’70.

Împreună cu soția și cu un grup de tineri am plecat cu cele patru sau cinci mașini (doar atâția aveau mașini atunci în biserică) să colindăm prin București, deși știam că este interzis. O echipă de miliție ne-a oprit și ne-a întrebat cine suntem și de ce colindăm. Când a aflat că suntem de la Biserică și le-am spus că Îl vestim pe Hristos, ne-au atenționat: ”Avem ordin să oprim colindătorii. Aveți grijă, nu mai mergeți cu mașinile în grup, să nu fiți reținuți și amendați!” Am mulțumit și am plecat să colindăm mai departe. Era o noapte de vis și ningea din belșug.

În primele secole, în bătălia spirituală cu păgânismul, bisericile au încercat să încreștineze sărbătoarea. Cu timpul, sărbătoarea s-a păgânizat. Dar, Iisus Hristos este și rămâne Sărbătoarea noastră! Haideți să ducem și la acest crăciun, vestea bună că ni s-a născut un Mântuitor, care este Hristos Domnul! Veniți să celebrăm cu bucurie, Nașterea Mântuitorului, în ziua de Vineri 25 Decembrie 2015, de la 10.00—12.00, la Crystal Pallace, pe Calea Rahovei, în Piața de Flori George Coșbuc. Aduceți copiii la această sărbătoare, pregătită de biserica Bunavestire, special pentru ei și pentru adolescenți.
Iisus Hristos – Sărbătoarea noastră, să vă umple inimile de pace și bucurie!

Cu drag, pastor Vasile Alexandru TaloșCategories: Articole de interes general

4 replies

Trackbacks

  1. Vasile Taloș – Iisus Hristos – Sărbătoarea noastră! | Pastor Ciprian Barsan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: