Crăciunul, o oportunitate numită Isus

(Editorial Ciresarii)

Îngerii s-au arătat păstorilor ca Dumnezeu să arate că harul este și pentru cei care n-au multă carte. În vremea aceea păstorii n-aveau voie să meargă undeva cu vreun mesaj pentru că erau considerați analfabeți.

Steaua s-a arătat unor magi. Nu se știe câți erau. Probabil mai mult de trei. Dumnezeu ne arată că har este și pentru învățați, bogați și înțelepți. Aceștia erau îndeajuns de deștepți ca să înțeleagă ce era cu steaua. N-aveau nevoie de îngeri.

Dumnezeu comunică în funcție de capacitățile noastre, dar bucuria ar trebui să fie unanimă. În fața lui Hristos suntem toți oameni care au nevoie de mântuire.

Vestea bună este că acum te poți închina direct lui Dumnezeu. Pentru asta ai nevoie doar de Isus Hristos. Magii au mers cu aur pentru că au văzut în El, Regele. Au adus smirnă un dar preoțesc și tămâie. Hristos avea să Se jertfească mai târziu pentru păcatele noastre.

Pentru magi, Pruncul a fost o oportunitate de închinare, de exprimare a bucuriei pricinuite de

darul lui Dumnezeu pentru omenire.

Nu putem veni la Isus o dată pe an, de Crăciun. Nu e destul. Darul lui Dumnezeu trebuie prețuit tot anul. Altfel nu dovedești altceva decât că pentru tine Hristos nu înseamnă mare lucru.

Se merge la colindat curând. Sunt o mulțime de tineri care vor merge cu vestea cea bună. Colindatul e o slujbă pentru gloria lui Dumnezeu și nu un moment de amuzament si de aruncat cu petarde ca pe stadioane.

Oamenii au nevoie să audă cântările de bucurie care Îl laudă pe Dumnezeu. Să fim aducători de lumină, nu de fum. Să cântăm frumos, cu pasiune. Să fim civilizați, politicoși, bucuroși.

Unii nu vor să confunde Crăciunul cu ziua nașterii Domnului. Se simt mai sfinți așa. Crăciunul nu constă în moși, mâncare și Coca Cola. Esența acestor sărbători e Isus. Fără El totul e ritual și păgânism, ca de altfel orice fără Hristos.

Dumnezeu nu se va supăra dacă vei face cuiva un cadou în numele lui Isus. Poți fii sigur de asta.

Când S-a născut Isus cu exactitate nu se știe. Dar în Romani 14:5-6, scrie așa: “ Unul socoteşte o zi mai pe sus decât alta; pentru altul, toate zilele sînt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui. Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face…”

Vă doresc un Craciun frumos și binecuvântat!

Alexandru FintoiuCategories: Articole de interes general

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: