Cristi Țepeș la Los Angeles – in memoriam

Acum 4 ani, prin 2011, Cristi Țepeș a venit să facă un documentar despre fratele Petru Popovici (la 94 de ani). I-am însoțit împreună cu fratele Vladimir Pahomi, prin locurile rămase reper pentru activitatea dânsului în Los Angeles: la biserica din Maywood, strada Cornuta, la prima casă în care a locuit … Ne-am dus însă și la cimitirul Rose Hills, unde se odihnesc unii din ,,mai marii noștri“: familia Wurmbrand, Liviu Olah, Maria și Simion Cure …

Puțin știam atunci că Dumnezeu avea să citească din catalog ,,pe sărite“ și Cristi va fi chemat acasă înaintea fratelui Popovici … Iată câteva imagini, împreună cu una de pe vremea când ieșenii ,,m-au adoptat“ și pe mine în familia lor:

Adaug aici câteva rânduri trimise de Nelu Cinteanu:

Imi aduc aminte, in urma cu 5 ani, in 2010, Cristi lucra la ,,Viata patriarhului baptistilor romani – Pitt Popovici”. Cu aceasta ocazie l-am avut ca oaspete in casa noastra din Elk Grove, la sud de Sacramento, impreuna cu Fratele Pitt si cu sora Tenzi Popovici. A venit ca sa viziteze casa in care a locuit fratele Pitt la Sacramento care, dupa plecarea fratelui Pitt in Atlanta a devenit casa noastra. Cu acea ocazie am avut o partasie frumoasa impreuna. In Cristi am cunoscut intr-adevar un om sensibil si de mare valoare spirituala. In 2006, incepusem cu sotia mea Mihaela lucrarea “One a week”, prin care puneam la dispozitia tuturor o noua cantare in fiecare saptamana.

Cristi a fost placut impresionat de aceasta lucrare si imi aduc aminte că ne-a spus: ,,Dragii mei, ma asteptam sa intalnesc niste frati de, sa zicem, 25-30 ani, nu de 60, respectiv 64 ani. Asta inseamna ca surpriza (spunea Cristi) este cu atat mai mare. Va rog sa continuati aceasta lucrare, spre slava Domnului”. Ne-a rugat sa-i dam si un scurt interviu.
Cuvintele lui Cristi ne urmaresc si acum. Am vrea sa-l mai intalnim pe aici, dar Domnul a hotarat altfel, iar noi ne inchinam inaintea voiei LUI!!

Cu deosebita consideratie pentru viata lui CRISTI TEPES, o viata dedicata Lucrarii Domnului Isus !!

Mihaela si Nelu Cintean, impreuna cu echipele “One a week” si “Armonii_duhovnicesti”Categories: Amintiri

2 replies

  1. Domnul Isus a hotarat sa îl ia acasă, că El știe mai bine când ni se sfârșește alergarea.Probabil sau cu siguranță sau sfârșit faptele bune în care trebuia să umble pe acest pământ și Domnul Isus a zis Gata Fiule vino Acasă și odihneste-te că apoi vine Rasplatirea care am pregatit – o pentru tine. AMIN! Doamne te rugam întărește familia care a rămas îndurerată. Amin!

Trackbacks

  1. Daniel Branzai: Cristi Țepeș la Los Angeles – in memoriam | agnus dei - english + romanian blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: