O profeție mai actuală decât credeți

Lumea se clatină. Lumea nu mai știe ce să mănânce! Laptele nu e bun. Carnea face cancer!

Ce să mai spunem?

Să mai spunem că și drăcovenia aceasta a fost prevăzută și profețită.

 • Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roşu în însuşi cugetul lor. Ei opresc căsătoria şi întrebuinţarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulţumiri de către cei ce cred şi cunosc adevărul. Căci orice făptură a lui Dumnezeu este bună şi nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulţumiri; pentru că este sfinţit prin Cuvântul lui Dumnezeu şi prin rugăciune“ (1 Tim. 4:1-4).

Au venit vremurile din urmă? Da. Au început atacurile asupra casătoriei? Da. Au început atacurile asupta mâncărilor consumate de atâția ani de zile? Da.

,+++++

Lesser consumption of animal products is necessary to save the world from the worst impacts of climate change, UN report says
WWW.THEGUARDIAN.COM|BY FELICITY CARUS

 Categories: Raspunsuri la intrebari

16 replies

 1. Alex dragă,
  Eu zic să ne oprim aici. Un dialog rămâne dialog dacă nu este vorba despre două monologuri individuale, paralele și fără puncte comune.

 2. Vedeți, și cu mâncatul cărnii (între Cădere și Potop) e ca și cu ploaia. A plouat sau nu înainte de Potopul lui Noe? Am citit multe comentarii, și în unele cărti că ploaia a fost un lucru necunoscut până în ziua când a început potopul. Biblia nu spune asta. Dvs. ce spuneți? Eu cred că a plouat și există argumente pentru asta.

 3. Dragă Alex
  Nu înțeleg cum nu înțelegi. Regimul jertfelor dinainte de Legea lui Moise este un dat fără explicații.
  În istoria profetică există o simetrie între ceea ce a fost inițial pe pământ și ceea ce va fi în vremea Mileniului. Nu uita că Isaia descrie frăția ,,ierbivorelor“, numind leul, lupul, boul și mielul ca ilustrație că nu se va face nici un rău pe toată întinderea.

  Isaia 11:7 vaca şi ursoaica vor paşte la un loc şi puii lor se vor culca împreună. Leul va mânca paie ca boul,

  Isaia 65:25 Lupul şi mielul vor paşte împreună, leul va mânca paie ca boul şi şarpele se va hrăni cu ţărână. Niciun rău, nicio vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfânt”, zice Domnul.

  Cum va fi posibil? La fel cum a fost posibil la început. Este greu de imaginat pentru noi, dar asta este informația biblică.

 4. Și cu JERRFA DE MÂNCARE a lui Abel? Ok, Cain a adus tot o jertfă de mâncare din cereale (cerealele se mâncau), atunci nu înțeleg, cum sâ aduci o jertfă de mâncare din ceva care nu se mănâncă?

 5. Draga Alex
  Orice deductie paleste in fata unie afirmatii clare. Aceasta este o regula hermenéutica. Animalele puteau fi crescute pentru o sumedenie de scopuri, in afara mancarii. Gandeste-te numai la cate scopuri exista si astazi. De ce crestem cai si magari?
  La fel si cu corabia lui Noe …

 6. Ok, și atunci cum se poate explica faptul că Abel a adus lui Dumnezeu o JERTFĂ DE MÂNCARE din turma sa de oi? Cum adică aduci jertfă de mâncare din ceva care nu se mănâncă? Versetele de mai sus nu ne conving neapărat că carnea nu era cunoscută ca aliment înainte de potop, după cum nu ne spune nimic nici dacă oamenii ar fi băut lapte sau vin, inainte de potop. Și dacă s-ar putea ca nici laptele să nu fi fost folosit ca aliment, atunci Abel lucra degeaba și Iabal (Geneza 4:20) creștea vite doar ca animale de companie.
  Iertați-mă, nu vreau să fiu ironic, dar când îi poruncește Dumnezeu lui Noe să ia în corabie atât animale curate căt și necunare, pe ce criterii trebuia el să le sorteze? De ce curate și necurate? Și poporul evreu avea în Lege o listă cu animale curate și necurate. Pe cele curate le puteai mânca și aduce jertfă. De ce să nu fi funcționat și înainte de Potop acelasi principiu???

 7. Dragă Alex
  Aici nu merge cu s-ar putea … Citește în Gen. 9:1-7. Dumnezeu le-a dat liber la carne doar după potop!!! De ce să punem ,,s-ar putea“ unde Biblia este clară?

  ,,Dumnezeu a binecuvântat pe Noe şi pe fiii săi şi le-a zis: „Creşteţi*, înmulţiţi-vă şi umpleţi pământul.
  2 S-apuce groaza* şi frica de voi pe orice dobitoc de pe pământ, pe orice pasăre a cerului, pe tot ce se mişcă pe pământ şi pe toţi peştii mării: vi le-am dat în mâinile voastre!
  3 Tot ce se mişcă* şi are viaţă să vă slujească de hrană; toate** acestea vi le dau, ca şi iarba† verde.
  4 Numai carne cu viaţa ei*, adică sângele ei, să nu mâncaţi.
  5 Căci voi cere înapoi sângele vieţilor voastre; îl voi cere înapoi de la orice dobitoc* şi voi cere înapoi viaţa omului din mâna omului**, din mâna oricărui om†, care este fratele lui.
  6 Dacă varsă* cineva sângele omului, şi sângele lui să fie vărsat de om, căci Dumnezeu a făcut pe om după chipul** Lui.
  7 Iar voi creşteţi* şi înmulţiţi-vă; răspândiţi-vă pe pământ şi înmulţiţi-vă pe el!”

 8. Viorel
  Iar suntem mai sensibili decât textul biblic! Apostolul Pavel spune ca se vor alipi ,,de dughurile înșelătoare și de învățăturile dracilor“. Chiar era așa de greu să citiți ce a scris Pavel ?

 9. Nu stiu daca versetele mai sus citate se mai potrivesc cu privire la “mancarurile” in care s-a intervenit cu anumite injectari de substante, cu scopuri meschine… acolo nu mai e sanatate…iar omul a pervertit ce a lasat Dumnezeu bun…
  prin urmare, trebuie sa fim atenti ce bagam in gura si cat bagam…:D

 10. “Drăcovenie”? Ăsta este vocabular de creştin (şi pastor pe deasupra)? Mi se confirmă încă odată nişte adevăruri despre o anumită categorie de oameni… Păcat că ei se cred ceea ce nu sunt… Dar lasă-i să vorbească; şi vorba lor îi dă de gol…

 11. Da, s-ar putea să fie adevărat că înainte de potop oamenii să fi fost vegetarieni. În Eden, Dumnezeu le-a prescris meniul lui Adam și Eva, însă după Cădere s-ar putea ca lucrurile să fi fost altfel: Abel era cioban, și mă îndoiesc să fii crescut oi doar pentru lâna lor și lapte. Alți urmași de-ai lui Adam au fost crescători de animale (vite).
  Între vegetarieni si vegani este o mare diferență. Primii sunt mai moderați, folosesc lapte, brânză și alte produse lactate. Veganii nimic de origine animală. Totul este înlocuit cu soia: șnițel, lapte, brânză & Co.
  Însă au o problemă: sistemul imunitar are nevoie de o vitamină (B12) vitală, și care se găsește în stare naturală doar în produsele de origine animală (în special carne), dar se dau de ceasul morții când vine vorba de ea și o procură din farmacie, adică un produs pe bază de chimicale!!! Deci, veganii sunt vegani până le este pusă viața în pericol. Probabil că asta-i explicația la întrebarea “de ce le-a dat Dumnezeu evreilor în deșert carne de prepeliță”, pentru că carnea conține B12.

 12. Există ,,argumente“ pentru cei ce se abțin de la carne. Până la potop, nimeni n-a mâncat carne. etc. Există însă și destule argumente pentru meniul complet. În mileniu vor fi jertfiți miei.

  Îmi auc aminte că m-a vizitat un frate chinuit de fata lui care îi obligase cumva pe toți ai casei să treagă la vegetarieni. Când s-a servit masa, dânsul a refuzat politicos carnea. Eu i-am spus: ,,Asta înseamnă că dumneavoastră credeți că Dumnezeu i-a supus pe preoii din VT la un regim alimentar de exterminare. I-a urât oare așa de mult? Oricine citește de ,,spata dreaptă“ știe că preoții erau cei mai mari consumatori de carne din Israel.“

  Fratele nu mi-a răspuns, dar i s-au luminat ochii și a zis: ,,Dă-mi soră și mie ce mâncau preoții ăia!“

 13. Si, apropo, meniul și gusturile fiecăruia nu se discută. Mie nu-mi plac fructele de mare, carnea de cal sau de șarpe, dar altora le doresc pofta buna și sa fie sănătoși; orice făptură a lui Dumnezeu este bună dacă o iei cu mulțumiri.
  Iar dacă cineva încearcă să mă convingă că modul de viață vegan sau “single” – pomenită în Profeția lui Pavel- este invenția lui Dumnezeu pentru om, atunci se înseală.

 14. Gabriel, eu mă refeream la veganism ca o religie inspirată demonic și pe care Pavel o plasează in Profeția lui ca un mod de viață al unora în zilele din urmă. Dacă vei citi cu atenție versetele de la începutul postării fratelui Daniel, vei observa că aici Pavel nu are nimic de-a face cu contemporanii lui. Dumnezeu l-a creat pe om omnivor, și de asta mă convinge Biblia, de la prima până la ultima pagină.

 15. Este vorba despre carne procesata si carne consumata in cantitati excesive. Nu cred ca a profetit Pavel asa ceva. Se refera la o situatie din timpul sau.

 16. Cred că veganismul este de sorginte demonică și se încadrează perfect în profeția lui Pavel. Din păcate tot mai mulți crestini apelează la un astfel de stil de viață. Am doi prieteni vegani (cuplu creștin), și de când s-au convertit la religia asta (pentru că până la urmă e o religie) sunt obsedați, sau posedați de ea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: