Hawaii – Cu cheia la broască

Astăzi era s-o fac lată de tot.

Ne-am închiriat din Hanalei echipamentul adecvat și ne-am dus la înot sub apă. Împreună cu Daniela, ne-am plimbat printre pești multicolori și boschete de corali. Dorința noastră a fost să vedem neapărat și o broască țestoasă, una soră cu cea pe care o ținusem de mână acum șaisprezece ani. Când am renunțat s-o mai căutăm, ne-a găsit ea, venind spre noi ca să prânzească în crăpăturile stâncii unde crește vegetația preferată.

După ce ne-au lăsat motoarele, am tras la mal, mulțumiți că ne-am mai împlinit, cu voia Dommnului, încă o dorință. … M-am scuturat de nisip și … am înghețat. În buzunarul pantalonilor cu care am stat sub apă aproape o oră … am simțin cheia electronică a mașinii …

Am intrat instantaneu la apă. Mi s-au înmuiat literalmente picioarele. Eram pe o plață de la capătul pământului, foarte departe de locul în care închiriasem mașina. Fără să știu, dusesem cheia la broasă, numai că brosca a fost țestoasă, iar cheia mea … nu era făcută pentru ea. Mă vedeam acum rămas pe afară, în imposibilitate de a intra în mașină. Altă cheie nu aveam …

M-am repezit cât am putut eu de repede să prind vreun alt șofer și să-l rog să-mi împrumute bateria de la cheia lui până-mi pornesc motorul la mașina mea. Ajuns în parcare, am șters mai întâi cât am putut eu cheia electronică. Am șters-o de nisip. M-am apropiat de mașina noastră și am încercat doar așa, într-o doară, să văd dacă mai are ceva în baterie. Minune! Ușile s-au deblocat și motorul a pornit …ca ,,la prima cheie“. Am strigat un ,,Aleluia!“ și am mulțumit Domnului.

De data aceasta am scăpat ușor. Am învățat însă o lecție. Nu la toate broaștele se merge cu cheia în buzunar … pentru că nici cheia mea nu se potrivește la toate broaștele.
Slavă Domnului că numai El are cheia tuturor problemelor noastre!Categories: Amintiri

2 replies

Trackbacks

  1. Hello world! | Jurnale de drum Daniel Branzai
  2. Motivație | Jurnale de drum Daniel Branzai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: