Baraba … sunt eu !

“Baraba”, din “Patimile lui Hristos”, povestește cum s-a convertit în timpul filmărilor

Pietro Sarubbi este un actor italian cu un trecut tumultuos. Fiind doar un adolescent, a fugit de acasă pentru a se uni cu o companie de circ. Apoi, intrat în acest anturaj, a călătorit prin lume, crezând spunea el „că într-un anumit loc voi putea să-mi umplu acel gol spiritual care mă chinuia”.

A probat acest lucru intrând în Mănăstirea Shaolin din provincia Henan (China), pentru a se perfecţiona în arte marţiale. Nu a găsit acolo ceea ce căuta. A călătorit atunci prin Tibet, legat într-un legământ de tăcere autoimpus, timp de şase luni, plin de dorinţa de a atinge acea Iluminare a budismului. Dar angoasa existenţială continua neschimbătoare, cu toate eforturile făcute.

A practicat apoi meditaţia în India şi – aproape la capătul puterilor – a ajuns mai târziu în Amazonia braziliană …, unde a învăţat să vorbească portugheza. În paralel, între o călătorie şi alta, îşi continua cariera de actor … A început când avea 18 ani jucând în piese de teatru comerciale şi filme italiene independente. S-a specializat în comedie, dar întotdeauna simţea o uşoară senzaţie de eşec, deoarece dorinţa lui era de a regiza. „Mă simţeam ca un tigru de Bengal închis într-o cuşcă de circ, pregătit pentru show”, recunoaşte.

Hollywood -ul părea că-i zâmbeşte atunci când a primit un (click)Categories: Arhive Documentare

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: