Afaceri politice cu biserici ortodocse

Ar trebui să spunem mai întâi că o clădire nu este o biserică decât în măsura în care ea reprezintă imaginea preferințelor favorabiule ale unui climat politic. O clădire este un semn, iar semnul spune că este existența ei avantajoasă pentru cei care o ridică. Atât. Biserica vie este o cu totul altă realitate și ea nu depinde de clădiri monumentale. Dimpotrivă … În acest proiect politic susținut și de … China comunistă există un răspuns istoric dat celebrei Sfânta Sofia de la Constantinopol, ajunsă acum mai mult moschee musulmană cu minarete. Rusia se pretinde de o bună bucată de timp „Cea de a treia Romă“.

Locația noii clădiri este un răspuns dat mișcărilor musulmane, predominante în acea regiune din mijlocul oriental al Rusiei.

+++

În Rusia va fi construită cea mai mare biserică ortodoxă din lume. Cât de înaltă va fi și câți credincioși vor putea intra în ea

de G.S:     HotNews.ro
Marţi, 21 ianuarie 2020, 11:03 Actualitate | Internaţional

 

Santa Sofia
Santa Sofia
Foto: Captura YouTube
Un influent lider spiritual intenționează să construiască, în centrul Rusiei, cea mai mare biserică ortodoxă din lume, potrivit site-ului de știri Znak.com, preluat de Moscow Times.
Când va fi terminată, clădirea cu o înălțime echivalentă cu 25 de etaje ce urmează să fie construită pe terenul unei mănăstiri de maici din regiunea Sverdlovsk va putea găzdui 37.000 de credincioși.
”Biserica Sfânta Sofia va fi cea mai mare Biserică Ortodoxă din lume”, a declarat Zhanna Ryabtseva, manager regional al alianței proguvernamentale ONF. Construcția va începe anul acesta, a spus Ryabtseva, despre care Znak.com scrie că este o enoriașă a preotului care se află în spatele proiectului.
Ar fi vorba despre părintele Serghei, discretul lider al mănăstirii de maici unde va fi construită biserica și duhovnic al mai multor importante persoane publice din Rusia.
Când a fost întrebată despre termenul de finalizare al edificiului, Ryabtseva a răspuns: ”Totul stă în mâinile Domnului”. Ea nu a dezvăluit cine sunt cei care vor finanța proiectul, spunând doar că sunt ”copiii spirituali ai Părintelui Serghei”.
Un om de afaceri care nu a vrut să-i fie dat numele a declarat pentru Znak.com că investitori din China intenționează să cofinanțeze construirea Bisericii Santa Sofia. De asemenea, Ryabtseva spune că noul lăcaș de cult intenționeză să primească un număr mare de credincioși chinezi.
Biserica va avea 77 de metri înălțime, ceea ce înseamnă că va fi semnificativ mai scundă decât Catedrala Mântuirii Neamului din România, mai notează sursa citată.

 Categories: Arhive Documentare

1 reply

Trackbacks

  1. Afaceri politice cu biserici ortodocse — B a r z i l a i – e n – D a n – Blog Creștin Ardelean Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: