Ne-am născut … comuniști ?

Interesant: Deși este tot în plan ideologic, cei care ne-am născut sub regimul comunist nu ne considerăm ,,automat“ … comuniști. Atunci prin ce logică cei care se nasc acum în România pot deveni dintr-o dată, (ca milioanele aflate în viață la căderea comunismului) … creștini ortodocși ?

Logica aceasta îmi … ,,scapă“. Pentru a intra în rândurile unui partid cu o anumită ideologie trebuie să depui o adeziune personală la părerile și programa acelui partid. Nimeni nu se naște liberal sau democrat. Logica cere ca și în ideologia creștină să nu poți intra până la vărsta unor adeziuni personale. Ce credeți ?

Noi nu ne naștem în Împărăția lui Dumnezeu. Noi trebuie să intrăm în Împărăția lui Dumnezeu !Categories: Amintiri, Maxime si cugetari

5 replies

  1. Pentru vremurile trecute principiul funcționa (să ne gândim doar la evrei, cât de timpuriu erau tăiați împrejur, trimiși să învețe Scripturile etc. ) Principiul a rămas același și în ziua de astăzi, pentru că o familie mereu caută să-și conserve valorile și tradițiile ( bune sau rele ) , iar principiul este același în oricare religie sau denominație creștină. În Franța, toți se “nasc catolici” deși statistic doar 10% dintre catolici sunt practicanți, la noi în țară situația este aceiași doar că ei se “nasc ortodocși”. Și totuși noi beneficiem de un mare har pentru că avem posibilitatea de a alege și de a fi aleși. Nu de noi cei liberi de a alege mă plâng, ci îi plâng pe cei care au o adeziune prinsă în lanțuri și nu cunosc sau nu sunt lăsați să cunoască pe Dumnezeu.

  2. Seamana cu marturisirea de credinta. E foarte logic, insa nu tot ce e logic place omului; de-aia s-au si format atatea alte religii, care mai de care mai controversate si centrate pe oameni sfinti, in loc sa fie focalizate pe Christos. Unii iau prea in gluma sau prea simplu aspectul APARTENENTEI spirituale si cred ca, daca parintii au fost sau sau au devenit cineva intr-un fel anume, ei vor mosteni acest “fel anume”. Ei uite ca la Dumnezeu nu merge asa. Totul este strict personal!
    Ca si adeziunea la un partid politic sau inscrierea la un club oarecare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: