Silvia își caută rochie de mireasă…

Auckland - Noua Zeelanda Feb. 2013(poză din Auckland, New Zeeland)

Astăzi m-am oprit din nou la casa lui Silvia situată la marginea păduri unde Liadia soția mea merge adesea sa caute ciuperci. Ajungând acolo mi-am îndreptat din nou privirile spre pădure și am văzut cum unele din frunze încep sa cadă sau sa-și schimbe culoarea. Stând puțin pe gânduri mi-am adus aminte că pe 29 Septembrie este ziua de naștere a lui Silvia.

Îmi aduc cu nostalgie aminte de acestă zi când împreună cu toti cei de la CAM sărbătoream ziua lui Silvia cu delicatele sarmale și mâncăruri românești de la care nu lipseau aromele de usturoi.

Ani au trecut poate mai repede decât suveica țesătorului mai repede decât aburul care se ridică după o ploaie de vară. Dacă am putea da timpul înapoi ne-am da seama mai bine de minunile Domnului săvârșite în viața lui Silvia cât și a noastră.

E greu de descifrat enigmele Bunului nostru Dumnezeu care cu aproape 30 de ani în urmă a hotărât ca țara amișilor și menonițior din statul Ohio, să o adopte pe Silvia, apoi pe Elena, Gicu, Lidia și Cornel.

Prin dragostea bunului nostru prieten și frate în Hristos, Ura Miller am reușit să ne construim case și să le împodobim cu flori și trandafiri. Aleea care leagă casele noastre i-am pus numele Silena Drive iar dragostrea care a legat inimile noastre împreună am numit-o AGAPE.

De-a lungul anilor am încercat fiecare dintre noi să fim o mărturie pentru vecinii și colegii noștri de muncă dar nu știu cât de bine am reuit. În orice caz de un lucru sunt sigur căci nici unul dintre noi nu am reușit să o egalăm pe Silvia în multe privințe. Zâmbetul și umorul lui Silvia ne înveselea sufletele în orice circumstanță.
De multe ori am răs și am plâns împreună, de multe ori ne-am rugat și am cântat împreună, am mers la Biserică împreună și am ascultat aceeași predică, aceeași cântare și aceeași poezie. În ultimi ani Sivia a fost mai mult plecată decât acasă dar de fiecare dată ne trimitea câte o vedere din Romania, Italia, Spania, Australia sau Noua Zelandă.
După cum stau lururile în momentul de față Silvia nu mai are timp pentru alte călători căci se pregătește de nuntă. Își caută deja rochie de mireasă și papuci pe mărimea ei. Cred că Dumnezeu îi cunoaște din nou măsura și-i cunoaște și adresa unde să-i trimită rochia cea mai frumosă de mireasă, îmodobită cu mărgăritarele smereniei și pocăinței.

Încălțămintea cu siguranță va fi pe măsura credinței lui Silvia iar culoarea va fi albul inmaculat al veșmânului Mirelui ei drag care stă cu mâna întinsă să o ia de braț și să o conducă spre locul mult dorit. Deocamdată nu a fost stabilită exact ziua nunți dar se pare căci va fi cât mai curând. Dacă vreți să luați parte la nunta lui Silvia faceți-vă rezervările din timp și pergătiți-vă de nuntă.

Gicu Cotleț
9/12/2013Categories: Amintiri

14 replies

 1. frumos si emotionant cuvint fiti binecuvintat Amin

 2. Curaj, pentru întâlnirea celestă! Gloria Domnului nostru să te atingă pentru veşnicie, dragă Silvia!

 3. Poezia este înclinată spre exagerări. Proza biblică este mult mai de incredere!
  Anumite lucrari aduse de rascumparerea lucrata de Christos nu sunt pentru acum, ci pentru altadata.
  Christos a inlaturat blestemul, dar asta nu se vede nici in starea creatiei actuale si nici in viata de lupta a credinciosilor.
  Visarea poetica trebuie adusa cu picioarele pe pamant de proza vietii.

 4. Domnul poate si chiar vrea
  Ca sa mantuiasca
  Cine il va asculta
  Gata sa-L primeasca ?
  Domnul poate si chiar vrea
  Sa dea Fericirea
  Cine-i dispus a-L urma
  Schimbandu-si gandirea?
  Domnul poate si chiar vrea
  Sa dea Bucuria
  Cine-I va intuneca
  Iar Imparatia?
  Domnul poate si chiar vrea
  Sa dea vindecare
  Dar cine va anunta
  Domnia Lui oare ?…

 5. In adevaratul sens al credintei,speranta ca El poate…si El poate cu adevarat sa fim increzatori c- o sa mai fie inca o minune cu Silvia pina in momentul deciziei Celui care a creiat-o.Sa fim si repet increzatori si nu sa anticipam noi finalul. DUMNEZEU, POATE SILVIA si dorim lucrul acesta.

 6. Nu-i usor nici sa-ti scrii gandul
  Cu stiloul chinezesc
  Si privirea in Pamantul
  Necazului omenesc…

  Cum ar scrie demnitatea
  Si Credinta din Cuvant ?…
  Silvica invinge-i moartea
  Si boala prin Duhul Sfant !…

  Duhul Bun are vesti bune
  Pentru cei nenorociti
  Vindeca si nu rapune
  Niciodata pe zdrobiti !…

  Domnul Bun Jehova-Rafa
  Ce deja te-a vindecat
  Sa-si arate din nou Slava
  Ca EL poate… E Imparat !…

  Nu lasa negativismul
  Celui binevoitor
  Sa-ntunece optimismul
  Harului vindecator !…

 7. Multumim frumos, Simona. Problema noastră este că uităm românește și nu învățăm engleza …

 8. Deosebit articolul si o marturie frumoasa despre sora Silvia, un om care a ales sa il ia in serios pe Dumnezeu, sa traiasca cu El si pentru El si sa mearga asemeni lui Rut oriunde El o va conduce.
  As vrea sa va sugerez insa sa inlocuiti expresiile ” lui Silvia” cu forma gramaticala corecta “Silviei”. Postarile dumneavoastra sunt citite cu interes de noi cei din Romania. Va doresc multa binecuvantare si mult har in postarile ulterioare, care ma rog sa fie o incurajare si o marturie pentru multe inimi!

 9. Ce mare Har ne-a facut Domnul sa o putem cunoaste personal pe sora noastra draga, Silvia , binecuvantandu-ne prin exemplul de ne-egalat, traind cu bucurie ca mireasma a Domnului Isus (2 Cor 2:15) in tot si-n toate. Slava Domnului a avut de castigat si prin vizita dansei, facuta comunitatii de romani si din New Zealand. Nu vom avea cuvinte-n deajuns sa multumim Domnului si nici sorei Silvia. Dar Tatal Ceresc este Marele Maestru ce stie sa faca toate lucrurile bune la vremea lor, chiar si rasplatirile ce i se cuvin sorei, in contul oboselii si a cator altor discomforturi pe care un mesager al Domnului le intampina in astfel de calatorii. Da, Domnul sa-i rasplateasca si ei si tuturor ce au incurajat-o si sustinut-o de-a lungul anilor ,fiind un ajutor potrivit pt ea.
  Te iubim mult ,sora Silvia.

 10. Frate Gicu cine putea scrie asa cuvînte frumoase despre Silvia decît cineva care a stat în priajma ei .Silvia cred că stie cît de binecuvîntată a fost cu asemenea prieteni si frati .Mergi în pace Silvia dragă la mirele tău .

 11. Frumos articol,Daniel.
  Oameni ceresti….rar de intilnit .

 12. Draga de dansa, cât de mult mi-am dorit să o întâlnesc faţă în faţă să pot să o îmbrăţişez tare,tare pentru toată încurajarea pe care mi-a dat-o prin povestea vieţii sale. Abia aştept să o întâlnesc în veşnicie. O să îmi fie dor de dansa. Îmi este atât de draga.

 13. Stiu ce inseamna sa plece la Domnul cineva drag, dar cateodata trebuie sa ii lasam sa plece, acolo e mai bine, la El. Domnul sa o binecuvanteze, Amin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: