Silvia își caută rochie de mireasă…

Auckland - Noua Zeelanda Feb. 2013(poză din Auckland, New Zeeland)

Astăzi m-am oprit din nou la casa lui Silvia situată la marginea păduri unde Liadia soția mea merge adesea sa caute ciuperci. Ajungând acolo mi-am îndreptat din nou privirile spre pădure și am văzut cum unele din frunze încep sa cadă sau sa-și schimbe culoarea. Stând puțin pe gânduri mi-am adus aminte că pe 29 Septembrie este ziua de naștere a lui Silvia.

Îmi aduc cu nostalgie aminte de acestă zi când împreună cu toti cei de la CAM sărbătoream ziua lui Silvia cu delicatele sarmale și mâncăruri românești de la care nu lipseau aromele de usturoi.

Ani au trecut poate mai repede decât suveica țesătorului mai repede decât aburul care se ridică după o ploaie de vară. Dacă am putea da timpul înapoi ne-am da seama mai bine de minunile Domnului săvârșite în viața lui Silvia cât și a noastră.

E greu de descifrat enigmele Bunului nostru Dumnezeu care cu aproape 30 de ani în urmă a hotărât ca țara amișilor și menonițior din statul Ohio, să o adopte pe Silvia, apoi pe Elena, Gicu, Lidia și Cornel.

Prin dragostea bunului nostru prieten și frate în Hristos, Ura Miller am reușit să ne construim case și să le împodobim cu flori și trandafiri. Aleea care leagă casele noastre i-am pus numele Silena Drive iar dragostrea care a legat inimile noastre împreună am numit-o AGAPE.

De-a lungul anilor am încercat fiecare dintre noi să fim o mărturie pentru vecinii și colegii noștri de muncă dar nu știu cât de bine am reuit. În orice caz de un lucru sunt sigur căci nici unul dintre noi nu am reușit să o egalăm pe Silvia în multe privințe. Zâmbetul și umorul lui Silvia ne înveselea sufletele în orice circumstanță.
De multe ori am răs și am plâns împreună, de multe ori ne-am rugat și am cântat împreună, am mers la Biserică împreună și am ascultat aceeași predică, aceeași cântare și aceeași poezie. În ultimi ani Sivia a fost mai mult plecată decât acasă dar de fiecare dată ne trimitea câte o vedere din Romania, Italia, Spania, Australia sau Noua Zelandă.
După cum stau lururile în momentul de față Silvia nu mai are timp pentru alte călători căci se pregătește de nuntă. Își caută deja rochie de mireasă și papuci pe mărimea ei. Cred că Dumnezeu îi cunoaște din nou măsura și-i cunoaște și adresa unde să-i trimită rochia cea mai frumosă de mireasă, îmodobită cu mărgăritarele smereniei și pocăinței.

Încălțămintea cu siguranță va fi pe măsura credinței lui Silvia iar culoarea va fi albul inmaculat al veșmânului Mirelui ei drag care stă cu mâna întinsă să o ia de braț și să o conducă spre locul mult dorit. Deocamdată nu a fost stabilită exact ziua nunți dar se pare căci va fi cât mai curând. Dacă vreți să luați parte la nunta lui Silvia faceți-vă rezervările din timp și pergătiți-vă de nuntă.

Gicu Cotleț
9/12/2013Categories: Amintiri

14 replies

  1. frumos si emotionant cuvint fiti binecuvintat Amin

  2. Curaj, pentru întâlnirea celestă! Gloria Domnului nostru să te atingă pentru veşnicie, dragă Silvia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: