Motivație este mai importantă decât metoda!

O problemă mult mai răspândită decât am crede …

Întrebare: BUNĂ. Aș avea și eu o întrebare. Mă interesează părerea Bibliei, nu a omului.

Eu sunt casatorit si, fiind tanar, nu înteleg anumite lucruri si na-s vrea sa gresesc și să nu fac copii prin metodele care sunt în ziua de azi (nu vreau nici să le pronunț numele). E pacat sau nu? În afara de avort, pe care îl consider o crima, ce să cred despre celelalte?

+++++

Daniel Branzai: 
Dumnezeu lucrează pe principiul risipei. Semințele bărbatului ar putea repopula într-un singur an întreaga planetă.

Este clar că în domeniul procreației, Dumnezeu a ales să împartă responsabilitatea cu omul. Dacă Dumnezeu nu vrea, omul nu poate avea copii. Dar și dacă omul nu vrea, Dumnezeu nu-l poate forța să aibe copii. Trebuie să existe voința și de la om și de la Dumnezeu. Așa a hotărât El. Nu putem avea copii doar uitându-ne unuii la alții. Trebuie să facem ceva ca să-i avem. Mijloacele anticoncepționale fac parte din această voie permisivă a lui Dumnezeu.

+++++

Revenire: Este păcat să iei anticoncepționale? Sper sa nu va suparati ca va întreb. Mă framântă gandul ca sa nu pacatuiesc. Multumesc din suflet pentru raspunsurile dumneavoastra si va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa va Binecuvinteze

+++++

Daniel Branzai: 
Nimeni nu face atâția copii cât ar putea face în timpul vieții. Dacă n-ar practica metode împotriva nașterilor, abținere, metoda calendarului, anticoncepționale,  etc., fiecare familie ar trebui să aibă aproximativ 40 de copii !!!
  Evidența arată că așa ceva nu s-a întâmplat nici în Biblie. Cazul lui Onan din Geneza arată priceperea celor din timpul lui să împiedice nașterile, iar pedeapsa lui Dumnezeu n-a venit pentru ,,metodă“, ci pentru MOTIVAȚIE. El n-a vrut să ridice un urmaș fratelui său. Dumnezeu va judeca toate MOTIVAȚIILE noastre. De ce vrem sau nu vrem să avem copii? Asta este întrebarea!

+++++

Revenire: Mmultumesc foarte mult și Dumnezeu să vă binecuvinteze pe dumneavoastră și familia dumneavoastră.

Choose an emoticonCategories: Raspunsuri la intrebari

3 replies

 1. Ca cineva care a studiat problema si stiu exact ce vorbesc: anticonceptionalele avorteaza copilul gata format. Doctori zic ca nu, dar pe site-ul producatorilor zice clar: nu permite fetusului sa se prinde de uter. Iar IUD-ul (Mirena) face exact acelasi lucru, avort.

 2. Ca sa-mi dau si eu cu opinia… Incerc sa raman pe calea biblica:
  Haideti sa vorbim liber si destul de permisiv, totusi cu decenta, incat sa fim intelesi complet.
  Dumnezeu a dat omului intelepciune sa procreeze (sa se inmulteasca, sa se perpetueze, etc). Daca ar fi fost vorba despre un instinct animal, am fi fost intocmai ca si necuvantatoarele: am fi avut un calendar si ne-am fi imperecheat de 2-4 ori pe an si cu asta gata. Ne mai “vedem” la anu’.
  Dar nu, Dumnezeu nu ne-a creat asa. EL a facut ca sexul sa fie o placere intre cei 2 parteneri (sot-sotie, nu discutam in afara casatoriei; asta e o alta discutie), oferindu-se unul altuia din dragoste si oferind celuilalt placere in cadrul raportului sexual. Dumnezeu nu a facut din acest act unul robotic, sau “…Repede ca sa terminam…”. Daca asa stau lucrurile, ar putea oare femeia sa nasca atatia copii pe cat ar putea barbatul sa “insamanteze”?!
  De aceea a dat intelepciune omului ca sa “managerieze” acest aspect al vietii si sa poata avea discernamant si dorinta pentru a procrea sau doar pentru placere. Desigur, nu vorbim despre faptul ca epoca in care traim se ocupa numai despre placere la acest capitol, depasind orice fel de limite de bun simt si etica sau morala.
  Noi vorbim despre viata de cuplu in cadrul unei casatorii intre 2 crestini, cu teama de Dumnezeu.
  Oare Dumnezeu se supara cand ne iubim si ne daruim unul altuia, chiar si fara intentia de a avea copii?! Sau se supara cand ne fortam unii pe altii, cand totul decurge ca un ritual fara simtaminte? Se supara daca dorim sa ne planificam familia si timpul sau resursele in mod chibzuit, avand in vedere si copiii, chiar daca nu imediat dupa casatorie?! Sau se supara cand NU vrem sa avem copii?!
  Ganditi-va ca Maria, mama biologica/fiziologica a Domnului Isus, nu a avut nici un raport sexual si totusi a ramas insarcinata. Oare Dumnezeu nu ar putea repeta experimentul si in cadrul altor familii cand El stie ca din sanul acesteia trebuie sa se nasca un slujitor al Sau?!
  Exact asa a fost si in cazul meu… practic, nu prea aveam cum sa “apar” la acel moment, dar EL a decis altceva si a schimbat planurile parintilor mei. Iar ei au primit si s-au bucurat, ca niste crestini adevarati. Nu planuiau ei, dar a planuit Domnul.
  Asa ca aveti in vedere ca ce este cu neputinta la oameni, la Dumnezeu este cu putinta! Degeaba ne ferim si ne ascundem dupa fel si fel de metode contraceptive (numiti-le voi); daca e voia Lui, vine bebele si fara voia noastra. Ce sa mai zic de situatia cand si noi, ca soti, ne dorim copii?! Atunci vine la sigur; la altii intarzie, Domnul stie de ce, iar la altii totusi nu vine – sunt alte planuri divine la mijloc.
  Faceti-va partea voastra si Domnul Isi va face partea Lui!

 3. Am avut recent o discutie cu un tanar crestin si am avut surpriza sa constat ca el credea despre mijloacele anticonceptionale ca sunt pacatoase. I-am oferit acelasi exemplu, al lui Onan, prost inteles de catre multi crestini.
  Un alt exemplu: poate ca o mama nu poate naste pe cale naturala. Doctorii din Romania recomanda maxim doua cezariene, a treia pe semnatura proprie. Ce va face crestinul? Se va abtine tot restul vietii? Sau va forta sarcini prin cezariana la nesfarsit, ca na, Domnul vegheaza?
  Ambele variante sunt absurde.
  Este bine ca ati deschis acest subiect, frate Daniel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: