Australia 22 – Urma scapă turma !

Australia, ţara cangurului ratat?

Ca să nu rămân cu tristeţea cangurilor din Perth, obosiţi şi toropiţi de căldură şi captivitate, trei familii din Melbourne ne-au făcut o surpriză în ultima zi de Australia şi ne-au dus într-o rezervaţie parc natural numit ‘Gumbaya’.

grup yzoo

Herbei Florica şi Emil, Silvia şi cu mine (Daniela face poza), Matei Dorina şi Savu, Belciu Iconia şi Busuioc.

Dorinţa lor a fost să nu plecăm în America fără să stăm de vorbă puţin şi cu cangurii. Urma scapă turma, cum se zice. Ultima zi ne-a ajutat să înţelegem de ce cangurul şi Emu sunt mascotele de pe steagurile Australiene: amândouă ştiu să meargă doar înainte (invers decât racul).

Am hrănit o sumedenie de canguri, am conversat cu o sumedenie de papagali.

cangur cu pui

papagali albi

Pe lacul rezervaţiei am admirat tot felul de păsări, de la binecunoscute raţe la o superbă lebădă neagră. Eu nu m-am putut opri să fac o poză pe care o voi intitula glumeţ ‘Două lebede negre’:

doua lebede

Ne-am împăunat împreună cu păunii, unii albi de invidie:

paun

paun alb

Nu ne-am mai încăput în piele cu o specie mândră de eucalipţi care-şi schimbă coaja în fiecare an:

eucalipti cu piele

Toate acestea într-o ţară cu un deficit cronic de apă. Australia are probleme cu seceta. Locuitorii sunt îndemnaţi să colecteze apa de ploaie (guvernul are şi el în teritorii bazine colectoare uriaşe, veritabile lacuri de acumulare, de unde se alimentează oraşele). Mai fiecare australian are pe lângă casă astfel de bazine colectoare care sunt conectate la jgheaburile de la streaşini. Iată unul la Busuioc acasă şi altul la grădina zoologică:

bazin belciu

bazin zooSunt semne că Australia merge realistă şi chibzuită înainte. Are dreptul la respectul nostru, chiar dacă unele semne ne dau încă foarte multă bătaie de cap …

giveway

‘Keep left!’ este un semn pe care, politic vorbind, mă tem că-l vom vedea şi în America în următorii patru ani ai lui Obama …

Cu ajutorul lui Dumnezeu, de mâine ne vedem în Los Angeles.

poza de finalCategories: Personale

1 reply

  1. M-am bucurat sa va mai revad (pe amandoi, ca pe vremuri :)) Multumesc de reportajul amuzant si captivant despre Australia. Foarte interesant, mai ales cand e vorba de unele particularitati locale! (“Keep left” de ex.). Sper ca ati zburat ok inapoi acasa, chiar daca ati petrecut iarasi o zi pe scaun, in “vaporul zburator”… Multa sanatate si Sarbatori binecuvantate de Domnul nostru iubit, impreuna cu toata familia si prietenii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: