‘Democraţie’ originală

O analiză interesantă:

Ion Cristoiu: Ion Iliescu şi-a văzut visul cu ochii. Avem „democraţie originală”!

 Categories: Articole de interes general

4 replies

 1. Si cum s-a ajuns la aceasta dezbinare?

 2. Draga Daniel, in 19.12.1989, la ora 19:00, la virsta de 13 ani eram in fata Bancii Nationale din Arad, eram un grup de 6 prieteni c-am de aceeasi virsta, c-am pe la ora respectiva au inceput “tragerile” inca imi mai amintesc, toata lumea fugea speriata, urlam toti, cind m-am intors in timp ce fugeam l-am vazut pe prietenul meu, Bugy, cazut pe jos, a fost impuscat, nu am sa relatez aceste aspecte singeroase si mai ales dureroase, ce vreau sa spun ca familia prietenului meu, la primele alegeri minunate, cica libere, cind au vazut cine a cistigat alegerile au plecat definitiv din tara. Este dureros ca aceasta tara nu a reusit sa treaca de acest hop, tot blocati de securisti suntem. La citiva ani dupa revolutie am fost intrebat de o persoana, acuma senator de Arad, ce am cautat eu acolo la revolutie la virsta de 13 ani, am incercat sa ii explic acestei persoane ca nu mai vroiam ca la scoala sa fiu numit pocait, sa fiu etichetat, si sa iau note proaste chiar daca imi invatam lectia, si din cauza ca familia mea este baptista, sau din cauza ca am o matusa plecata in Africa casatorita cu un negru. Este mult de vorbit despre aceste aspecte, inca mai exista in Romania oameni cu acest tip de mentalitate. Vad un popor dezbinat adica, poporul meu impartit in 2 tabere, nu mai exista democratie, unii ii numesc pe altii basisti, ceilalti uselisti, chiar sau si batut intre ei. Nu mai exista toleranta, si un dialog civilizat intre oameni ( ce sa mai zic de politicieni), in care sa iti expui punctul de vedere, daca critici partea actuala de la putere esti numit basist, daca critici cealalta parte esti numit uselist, ce sa mai zic, oful meu este mare, si am ajuns cu un mare regret sa spun ca prietenul meu a murit degeaba. Domnul sa aiba grija de sufletul lui, AMIN!
  Imi cer scuze daca postarea mea este lunga sper sa nu fi jignit pe nimeni, si daca am facut acest lucru de acuma imi cer cele mai sincere scuze.

 3. Mare frustrare la Basisti,draga Daniel.Realitatea e perceputa diferit de fiecare.Se spunea ca alegi intre hoti si prosti,pe aceasta logica acum e randul prostilor.Ar fi o gramada de lucruri ce ar trebui spuse dar spatiul informatic e prea public = doar atat- nu mai citi comunisti scriind despre alti comunisti ;voi ati scapat din acest marasm ,noi mai luptam p-aici si simtim pe propria piele realitatea care e perceputa acum exact cum vezi rezultatele electorale.
  Teo

 4. Singurul lucru care scrie pe spatele meu, si al familiei mele este cuvintul EMIGRARE, credeam ca Romania a trecut de aceasta faza, dar nu, am ajuns din nou in 1990, v-or venii ani de “intuneric”. Oare cu ce am gresit noi, ca popor sa avem asemenea conducatori?
  Sper ca Domnul sa ne lumineze, este si a fost singura speranta, a noastra, a Romanilor.
  Cred ca acest Psalm se potriveste: Psalmul 62:8 “Popoare, în orice vreme, încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru.” AMIN!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: