Da, am fost desculț!

Sâmbăta trecută am fost la Detroit și am participat la întâlnirea “desculților“. După cum vedeți din imagine, m-am conformat și mi-am purtat pantofii pe umăr.

Ne-au îndemnat să nu predicăm, ci să spunem experiențe și amintori. Eu le-am spus despre o provocare pe care mi-au făcut-o “Șeganii“ (inițiatorii acestei întâniri sunt arădani din biserica Șega).

În timpul unei seri de vis cu fratele Chiper care ne-a vorbit despre profeții, mi s-a dat și mie un cuvânt. La terminarea serviciului, șeganii, care mă iubeau în mod special (și care aveau să-și dovedească această dragoste când fratele Cocian Marțian m-a scăpat de la exmatricularea din Seminar) au vorbit între ei și eu am auzit mai târziu ce au zis: “Daniel este un vorbitor foarte bun. Când va învăța și Biblia va ajunge un predicator excelent“.

Vorbele lor m-au atins la cel mai sensibil punct al inimii mele de seminarist. Ecoul lor m-a urmărit apoi toată viața și mă motivează încă și astăzi. Șeganii m-au luat apoi în grupul lor de studiu biblic de peste săptămână și au încropit în jurul meu lanțul unei părtășii în acre mă leagănă și astăzi. Sunt unul din cei care a crescut în părtășia lor.

Nu de mult, pe aceeași temă, Petru Popovici scria: “Singurul lucru care ne deosebește de lumea din jur este Biblia. Și singurul lucru pe care-l avem de oferit lumii este Biblia“ Doamne, ajută!Categories: Amintiri

5 replies

 1. Ca intotdeauna, multa intelepciune in calambururi si patrundere spirituala. Ma bucur sa va stiu pe aproape.

 2. sunt multi culti, dar putini desculti. ( in b Biblie sunt cateva exemple, cun i s-a spus lui Moise, Scoate-ti incaltamintea din piciuare cacu locul pe care stai este SFANT) Unul ce iubeste familia Branzei, Gavril Crisan

  ________________________________

 3. In serile acelea de vis, cand cu fratele |Chiper, nu mai erau locuri in sala nici in picioare, oamenii stateau si afara pe scari, erau intr-adevar seri de vis,

 4. Multumim bisericii de la “16 mile”- Detroit ce ne-a primit cu amabilitate -dar si curiozitate – la o prima intilnire desculti (chiar daca mini) si lui Daniel Branzei pt articol.
  Atmosfera s-a incalzit mai greu dar seara s-a desfasurat intre emotia rugaciunilor pt bolnavii Cici Truta si Puiu Ciora si amintirea de catre fr. Branzei a bisericii de la Sega din ’78-‘80 si a pastorului Cocian –care “m-a salvat de la exmatricularea din Seminar”-. Pe sora Cici, Domnul a decis s-o duca acasa; pe Puiu l-a redat familieie sale. Domnul sa fie slavit pt felul in care lucreaza!
  Noi, cei din Detroit, n-am fi reusit intilnirea desculti fara “greii”: Marcel Trutza, Iacob Brancovan, Vica Netza, Iosif Negru, Sorin Titean & cintaretii de la El-Roi –Chicago, Florian Guler, Nicu Catrintza.
  Pastorul Daniel Chiu s-a “descaltat” perfect c-o poezie a lu Beni Sinitean; Sorin Sabou ne-a invatat 4 lucruri din Ps. 127, D. Branzei s-a “descaltat” la propriu –fara sa se supere pe M. Titean care i-a suflat microfonul. Claudiu Handaric a cautat cu panica un verset care sa justifice sarbatoarea desculti si a gasit o carte intreaga, Numeri. Florian a explicat filozofia desculti si a facut reclama pt “Hickory”.
  Filosofia intilnirilor “desculti”e clara :
  A.Retragerea din centru.
  B. Inima buna – “pamantul” cantarii.
  C. Inspirarea celuilat, nu impresionarea lui.
  D. Pasiunea inaintea performantei.
  E. Sarbatoarea – o saritura! – Suiti-va la sarbatoare!
  Actiunea:
  A. Inchinarea prin cantare in comun
  B. Mesajele penetrante si entuziaste – romana sau engleza-5 min
  C. Marturia personala – spune o istorie, nu un discurs!
  D. Instrumentistii… “prin rotatie”!
  E. Bucuria … se construieste – cu materialul clientilor!
  Concluzia: “DESCULTI”… O EXPERIENTA–

  Gazda noastra, Sorin Covaci, ne-a pus pe jar: “Suntem noi gata de rapire? Ma tem ca, nu!” Ne-a pus pe jar pt ca e mai usor sa cinti “As vrea sa zbor” si sa apluazi sacadat de 3 ori decit sa fii gata de venirea Domnului. Pt asta trebuie o inchinare ca stil de viata si nu o singura seara fie ea si desculti. Totusi, “mini-desculti” Detroit a fost cu siguranta un pas inainte in pregatirea noastra pt Marea Intilnie. Maranatha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: