O stafie colindă lumea (și România): Evanghelia prosperității. Atenționare!

O privire nepărtinitoare de-a lungul istoriei ne arată că cei care au prosperat n-au fost creștinii, ci instituțiile religioase și impostorii spirituali. Creștinii adevărați au avut parte de persecuție, nu de prosperitate! Așa profețea și apostolul Pavel, care a trăit din plin această realitate, am putea spune: chiar a întrupat-o.

“De altfel, toţi ceice voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus, vor fi prigoniţi“ – 1 Timotei 3:12

Pun astăzi doar un link către un material foarte serios: aiciCategories: Teologice

3 replies

 1. Cand un termen intre in folclorul societatii exista riscul ca reactiile la el sa fie asa cum spuneti dumneavoastra.
  Evanghelia aceasta a prosperitatii nu are insa jumatati de masura, ca sa putem gasi o cale de mijloc. Ea spune ce este NEAPARAT necesar sa i se intample unui credincios adevarat. Este greu sa coexisti cu extremismul!
  Nu cred ca exista cineva care sa se ridice impotriva binecuvantarii materiale … pe care fiecare ne-o dorim de fapt. Manevrarea lui Dumnezeu pentru a ne justifica pornirile nesatioase este insa condamnabila.
  Deci, Dumnezeu poate si chiar vrea sa ne binecuvinteze. Asta nu va fi insa niciodata cum vrem sau cand vrem noi.

 2. Am citit destul de multe pe tema asta. Mi-am dat seama ca unii sunt din pacate in extrema cealalta. Daca aud cuvantele “bani, afacere” intr-o predica, deodata il anatemizeaza pe respectivul, si il eticheteaza pentru totdeauna cu “Evanghelia prosperitatii”. Este totusi o limita?

 3. Pe vremuri, am citit pe undeva o cugetare, pe care o parafrazez: “În Ierusalim, creştinismul era o părtăşie caldă în jurul Mântuitorului… Trecând în Grecia, el s-a diluat într-o filosofie… Ajungând în Roma, a devenit o religie… Împrăştiindu-se în Europa, a edificat o civilizaţie… Trecând în America, a devenit o afacere…”
  Andrei Marga, pe de altă parte, a afirmat, la rândul domniei sale, că numai în SUA s-a putut naşte “Evanghelia prosperităţii” şi Theology of “faith”, (Kenneth Hagin, Sr şi Jr), Kenneth Copeland, Charles Capps etc.
  Inşii care o acceptă nu slujesc ei lui Dumnezeu, ci vor ca Dumnezeu să le slujească lor. Este, în esenţa sa, aceeaşi străveche întrebare edenică: “Cine-i şăfu’, eu, omul, sau YHWH?”…

  Beraħoth/ Binecuvântări!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: