Gânduri pentru noul an

(Primită dela fratele Hideg Ovidiu-Dan)

“În timp ce un om isi schimba roata la maşina nouă, baietelul lui de 4 ani a luat o piatra ascuţită si a inceput sa zgârie aripa maşinii. Mânios, barbatul a luat mâna copilului şi l-a lovit peste ea de multe ori, fără să-şi dea seama ca avea în mână o cheie.

La spital, copilul si-a pierdut toate degetele din cauza numeroaselor fracturi. Când si-a văzut tatal…  copilul a intrebat cu ochii plini de durere: „Tati, imi vor creşte degetele la loc?”

Barbatul a ramas impietrit de durere; s-a intors la masina si a lovit-o de mai multe ori. Devastat de propriile lui fapte… stand in fata masinii s-a uitat la zgarieturi; baietelul scrisese: „TATI, TE IUBESC”.

Mânia si Dragostea  nu au limite; alege-o pe cea din urma pentru a avea o viata minunata… Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiti.

Dar problema lumii de astazi este ca Oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite… in timpul noului an, sa fim atenti si sa ne amintim: Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oameniii pentru a fi iubiti.

O zi frumoasa!

Aminteste-ti mereu… vegheaza asupra gandurilor tale; ele vor deveni cuvinte. Vegheaza asupra cuvintelor tale; vor deveni fapte. Vegheaza asupra faptelor tale, vor deveni obiceiuri. Vegheaza asupra obiceiurilor tale, vor deveni un caracter. Vegheaza asupra caracterului tau; va deveni destinul tau.

Voia lui Dumnezeu nu te va duce niciodata acolo unde Harul lui Dumnezeu nu te va pazi.

Un an nou binecuvantat de Dumnezeu!Categories: Maxime si cugetari

3 replies

  1. Povestea asta tragică e adevărată ? Sau e doar o pildă? Nu prea am auzit o predică echilibrată despre mania lui Dumnezeu . Pentru unii orge nu-i stă în caracterul lui Dumnezeu . De la Marcion până la C.H.Dodd mulţi susţin teoria asta. Mai degrabă am auzit predici aidoma celei a lui Jonathan Edwards, care îl zugrăveşte pe Dumnezeu că fiind un capcăun.

  2. Foarte frumos! Un an nou fericit si binecuvintat!

  3. An nou fericit fr.Branzei!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: