BPP (3) – Lumea ca sistem

(Articol din seria „Biblia profetică“)

În textul Bibliei, există trei semnificații ale termenului „lume”:

– lumea ca univers al creației lui Dumnezeu,

– lumea ca mulțime de oameni creați de Dumnezeu,

– lumea ca sistem de civilizație desprins de Dumnezeu și subordonat lui Satan.

Când amintește despre lume, Noul Testament folosește acest termen mai ales în semn de „sistem”. Dacă nu vom înțelege esența acestui simbolism, vom cădea în greșeala de a confunda creștinismul cu un fel de „anti-cultură”. Reținerea creștină față de elementele de civilizație din jur nu este o consecință a „inculturii”, ci o urmare firească a înțelegerii procesului de înfruntare dintre lumea de acum și Dumnezeu. Ca să lămurim acest aspect, ne vom întoarce împreună la scrierile apostolului Ioan.

În Evanghelie și în Epistolele lui Ioan, lumea este definită prin  (restul aici)

Un exemplu contemporan:

Simbolistica Malefica In Cladirea Parlamentului European

(Sursa Informatii :http://www.almeea.com/simbolistica-malefica-in-cladirea-parlamentului-european/)

Inca de la terminarea sa, pe 14 decembrie 1999, sediul Parlamentului European din Strasbourg a ridicat diverse intrebari cu privire la structura sa. Principala cladire, denumita “Louise Weiss” este una moderna, cu aspect futurist. Atunci, de ce ea apare ca fiind nefinalizata? Promotorii ei spun ca ea ar reflecta “natura nefinalizata a Europei”. Totusi, unele cercetari asupra acestei cladiri dezvaluie un simbolism de natura malefica. Demascarea adevaratei surse de inspiratie care sta in spatele cladirii Louise Weiss presupune si demascarea credintelor esoterice ale societatilor oculte care ne conduc, si a aspiratiilor lor malefice.

Cladirea actuala a Parlamentului European

Sa trecem direct la subiect. Principala cladire a Parlamentului European e menita sa se asemene cu celebrul “Turn Babel” din tabloul lui Pieter Brueghel cel Batran, pictat in anul 1563. Legenda Turnului Babel arata faptul ca acesta n-a fost niciodata finalizat de catre tiranul rege Nimrod. Asadar, cladirea Parlamentului European vrea sa simbolizeze constructia neterminata a maleficului Nimrod, cel ce a vrut sa construiasca Turnul Babel pentru a-l infrunta pe Dumnezeu? Se pare ca da…In cazul acesta, mai puteti crede ca cladirea se bazeaza pe o sursa “divina” de inspiratie pentru a reprezenta o “institutie atat de democratica”?

Legenda lui Nimrod si a Turnului Babel

Turnul Babel din pictura lui Bruegel

Aceasta legenda apare in numeroase texte antice, de origine ebraica, islamica, greceasca si cabalistica. Se spune ca Nimrod este regele primului imperiu cladit dupa marele potop biblic. Regatul sau includea Babilonul (Babel), Uruk-ul, Akkad-ul si Calneh-ul. El este cunoscut drept regele care a adus tirania oamenilor si care a incercat sa elimine credintele religioase.

Iata un fragment dintr-o istorisire antica: “Nimrod a fost cel care i-a provocat pe oameni sa-l sfideze pe Dumnezeu. El era nepotul lui Ham, care la randul sau era fiul lui Noe, un om curajos si puternic. Nimrod i-a convins pe oameni ca erau fericiti nu datorita lui Dumnezeu, ci datorita lor insisi, fericirea lor fiind obtinut cu propriul lor curaj. El si-a transformat treptat domnia in tiranie, nevazand o alta cale de a-i indeparta pe oameni de Dumnezeu, decat aceea de a fi dependenti de propria sa putere”.

Conform povestirilor biblice, Babel era orasul care a unit umanitatea, toti vorbind o singura limba. Era si orasul de resedinta a lui Nimrod. Asa ca regele-tiran a decis ca orasul trebuie sa aiba parte de un turn atat de urias, incat varful sau sa ajunga in ceruri. Turnul n-a fost niciodata conceput pentru a-L adora si lauda pe Dumnezeu, ci pentru a-l glorifica pe omul ce avea sa-l construiasca. Nimrod, conform unei alte legende ar fi spus: “Dumnezeu nu are niciun drept sa pastreze lumea de sus pentru el, iar noua sa ne ofere lumea de jos; astfel, ne vom construi un turn, care, la capatul sau de sus, va avea o statuie de om cu o sabie in mana, astfel incat sa para ca ne razboim cu Dumnezeu”.

Se mai spune ca Dumnezeu, vazand intentia regelui si a celor ce doreau sa construiasca turnul, fiecarei persoane le-a dat cate o alta limba, astfel incat ei sa nu se mai inteleaga intre ei. Desi inceput, turnul n-a mai fost continuat, intrucat constructorii sai nu mai reuseau sa se inteleaga.

Simbolismul cladirii Parlamentului European

In concluzie, constructia cladirii Parlamentului European, ce seamana cu Turnul Babel cel neterminat, trimite mesajul ca Nimrod avea o conceptie buna, iar al sau Turn Babel a fost o idee buna. In consecinta, mergand pe firul logic, la ce sa ne asteptam?

1) La introducerea treptata a tiraniei?
2) La respingerea lui Dumnezeu?
3) La vorbirea a unei singure limbi si la existenta unei singure credinte?

Nu vi se pare ciudat ca lucrurile mai sus mentionate sunt perceptele de baza ale societatilor oculte din lumea de azi care inceraca sa manipuleze omenirea? Aceste societati nu sunt nici crestine, si nici macar monoteiste. Credinta lor se bazeaza pe “religiile misterelor” (ritualuri pagane, venerarea Soarelui, adorarea lui Lucifer, care e vazut ca cel care ofera lumina speciei umane, in timp ce Dumnezeu ar dori sa tina lumea in intuneric). Ei se bazeaza pe conceptul “Noii Ordini Mondiale”, prin care se doreste renuntarea omenirii la Dumnezeu, introducerea unei singure limbi universale si schimbarea democratiei in tiranie.

Posterul Uniunii Europene, dovada care face legatura dintre Parlament si Turnul Babel

Pentru cei care inca sunt sceptici si nu cred ca ar exista vreo legatura intre cladirea Parlamentului Uniunii Europene si Turnul Babel, va prezenta in stange dovada “suprema”: posterul oficial care promova Parlamentul Uniunii Europene.

In acest poster, vedem o multime de oameni care reconstruiesc Turnul Babel. Putem puncta cateva lucruri. In primul, se poate observa ca cladirea Parlamentului a avut ca sursa de inspiratie Turnul Babel, posterul recreand exact turnul din tabloul lui Pieter Brueghel, avand chiar grija sa includa si partea stricata din fundatie. In al doilea rand, sloganul posterului: “Europe: Many Tongues One Voice” (”Europa, mai multe limbi, o singura voce”) face referinta la legenda in care Dumnezeu i-a pedepsit pe constructorii Turnului Babel, dandu-le fiecaruia alte limbi pentru a nu se mai intelege intre ei. In acest caz, Parlamentul European isi propune sa faca contrar vointei lui Dumnezeu, aducand in prim plan o singura limba.

Pentagrame bune (stanga) si pentagrame inversate, malefice (dreapta)

O a treia chestiune interesanta…uitati-va cu atentie la stelele de sus. Nu vi se par cam ciudate? Ele sunt intoarse, cu josul in sus, asemenea pentagramelor inversate. Simbolismul pentagramelor este extrem de profund, dar, in mare, putem afirma ca o pentagrama obisnuita inseamna o “conducere buna”, pe cand una inversata inseamna una “malefica”.

Pana la urma, posterul a fost retras datorita protestelor numeroaselor grupuri si organizatii. Dar el demonstreaza viziunea oculta care a stat in mintile constructorilor Parlamentului European.

Statuia religiilor misterelor

Statuia aceasta se afla in fata cladirii Wiston Churchill, si are o semnificatie mitologica, fiind una dintre cele mai vechi reprezentari ai printesei Europa. Conform mitologiei grecesti, Zeus s-a deghizat intr-un taur alb, cu scopul de a o seduce pe printesa Europa, care culegea flori. Atunci cand ea s-a apropiat de taur si a ajuns pe spatele lui, acesta a luat-o la fuga, pentru a o rapi si a o silui.

Deci, femeia care reprezinta Europa se afla pe spatele taurului, inainte de a fi siluita. Ciudat…Oricum, femeia si taurul reprezinta simbolul Binelui si al Raului, al Soarelui si al Lunii etc. Toate acestea fac parte din religiile misterelor, de care am vorbit mai sus, ca ar apartine societatilor oculte care incearca sa ne conduca lumea.

In loc de concluzii…

Uniunea Europeana, formata din 27 de tari, se doreste a fi un superstat puternic. Aceeasi soarta le asteapta si pe tarile americane si asiatice, care sunt gata pentru a se uni intr-o suprastructura puternica. Acestea sunt etapele inaintea crearii unicului guvern mondial, visul de secole al societatilor oculte, pentru a putea manipula intreaga lume cat mai usor. Cladirea Parlamentului European reprezinta un monument ce dezvaluie, prin simbolismul sau, ura fata de religiile actuale, instaurarea unei tiranii subtile, deci instaurarea Noii Ordini Mondiale.

 
Categories: Teologice

5 replies

 1. Desigur, toate acestea similitudini cu Turnul Babel, Nimrod, se ascund sub mantaua de Sinear (din campia Sinear) a promisiunilor New Age…,Noua (Dez)Ordine Mondiala, sfidare mondiala si razvratire cu precedent bilic impotriva Creatorului Divin.

 2. Cu aproape 50 de ani n urma am citit cartea NU IUBITI LUMEA de Watchman Nee..Evident era o carte scrisa si transmisa pe caiete .Acum am recitit-o tiparita la edtura LAMPADARUL DE AUR
  Autorul a avut aceeasi viziune despre LUMEA CA SISTEM.
  Merita citita daca o gasiti, daca nu poate fi cumparata dela editura http://www.lampadaruldeaur.ro/node/58
  Ceva despre carte de pe pagina editurii:
  A trecut timpul când trebuia sa mergem noi afara, în lume, pentru a intra în contact cu ea. Astazi lumea vine dupa noi si ne cauta. Exista o forta care îi captiveaza pe oameni. Ai simtit vreodata puterea lumii asa ca în prezent? Ai mai auzit vreodata asa de mult vorbindu-se despre bani? Te-ai mai gândit vreodata asa de mult la mâncare si la haine?
  Chiar si printre crestini lucrurile lumii sunt subiectele de conversatie. Lumea a avansat pâna la usa Adunarii si cauta sa-i prinda chiar si pe sfinti în strânsoarea ei. Astazi, mai mult ca oricând, avem nevoie de a cunoaste puterea eliberatoare a crucii lui Cristos.
  Editia a II-a
  CUPRINS
  1. Cine se află în spatele sistemului?
  2. Tendinţa îndepărtării de Dumnezeu
  3. O lume sub apă
  4. “Răstignită faţă de mine”
  5. Deosebirea
  6. Lumini în lume
  7. Deprindere
  8. Înviorare reciprocă
  9. Legile Mele în inimile lor
  10. Puterile veacului viitor
  11. Jefuirea uzurpatorului
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Fara sa fac intentionat reclama editurii ,(cu care nu am nicio legatura personala )care are si alte comori de carti,pentru usurinta celor interesati dau mai jos cateva informatii pentru procurarea cartii
  Lampadarul de Aur
  str. Aurel Vlaicu 15
  410243 – Oradea, BH
  tel/fax:
  0259 447 442
  tel:
  0359 432 805
  e-mail:
  lampadaruldeaur@gmail.com
  lampadar@rdslink.ro

 3. Referitor la lume ca “sistem de civilizatie”, ma gandesc ce parere ar fi avut primii crestini despre “fratii” lor din vremurile din urma:
  – crestinii latini ar fi spus: “sunteti … mondeni!” (vezi “mundi”)
  – crestinii greci ar fi spus: “sunteti … cosmetici!” (vezi “κοσμικός” in Tit 2:12)
  In nici un caz nu ar fi spus ca suntem … lumesti.

 4. ” Si i se vor inchina ei toti cei ce locuiesc pe pamant, ale caror nume nu sunt scrise de la intemeierea lumii in cartea vietii Mielului celui injunghiat.” ( Apocalipsa 13: 8).

 5. Lumea ca “sistem de civilizaţie” a îmbrăcat diferite forme cum ar fi civilizaţia sumeriană, egipteană, greacă, apuseamă-vestică, orientală …şi mai nou post modernismul cu umanismul (ateu şi agnostic), globalismul, şi legalismul ca “ideologii” şi motivaţii pentru actvităţile politice, sociale, culturale, religioase. etc. Civilizaţia iudeo-creştină aşa cum este prezentată în Biblie este parte din planul original al lui Dumnezeu. Această civilizaţie a existat tot timpul pe pământ în paralel cu celelalte civilizaţii şi a fost reprezentată de oamenii neprihăniţi (ce ce au crezut şi cred în Dumnezeu şi sunt socotiţi neprihăniţi). Aceşti oamnei care L-au primit pe Cristos adică cei ce cred în Numele Lui şi sunt născuţi din nou din Dumnezeu (Ioan 1:12-13) sunt cei ce practică această Civilizaţie Înălţând Numele lui Dumnezeu prin tot ce fac. Coloseni 3:17 Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţumiţi, prin El, Lui Dumnezeu Tatăl.
  Cu alte cuvinte “facă-se voia Ta”.
  Civilizaţia Iudeo-Creştină va fi implementată în “Împărăţia de o mie de ani”.
  Nu este de mirare că orice referire la această civilizaţie nu are loc în “cultura şi civilizaţia contemporană” sau sistemul de civilizaţie cum îl numim.
  Societatea civilă prezentă bazată pe umanism îşi cheamă oamenii să “make a difference” prin fapte bune, civilsm şi respect al legilor bazat pe “drepturile omului” şi programe sociale, culturale şi politice “corecte d. p.v. al celor care de fapt păndesc un prilej de a se asocia cu cei ce profită de starea de corupţie şi imoralitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: