Mi-ai luat vorba din gură

Există minuni cotidiene pe care nu le mai băgăm în seamă și sunt … minuni care ne iau piuitul. Seara asta, la studiul de vineri seara, am trăit una din categoria celor „de confirmare“.

Suntem in preajma sarbătorilor și eram hotărât să continui seria mea de studii intitulată: „Christosul profețiilor“. Înainte de a intra în clădirea bisericii am dat cu ochii în curte de un frate musafir, Traian Chilau, un bun slujitor al Evangheliei. Era din România și mai fusese în urmă cu două săptămâni pe la noi.

„Am venit doar să ascult. Vreau să aud și eu un studiu bun în seara asta“.

„Lasă lasă, vorbim amândoi“, i-am răspuns, „Vorbește dumneata 20 de minute și spun și eu ceva la urmă“. În timp ce vorbeam mă gândeam deja cum să scurtez studiul, ce să spun și ce să las pe dinafară.

L-am ascultat atent ca să caut ceva din ceea ce spune și să folosesc drept o punte spre subiectul meu. Am rămas însă uimit să-l aud predicându-mi exact parte din studiul meu, folosind până și textele la care mă găndisem eu. La 20 de minute s-a oprit, s-a uitat la mine și a spus: „Mai departe va continua fratele Daniel“ …

A fost una din minunile acelea prin care Dumnezeu ne spune că El este originea mesajelor noastre, că el le hotărăște pentru fiecare seară și că le poate comunica prin oricare dintre noi, o minune de “confirmare“ a faptului că El este direct implicat în ceea ce se întâmplă la biserica noastră. Pentru mine, aceasta este cea mai serioasă și mai importantă confirmare dintre toate.Categories: Amintiri

4 replies

 1. Dumnezeu sa fie Binecuvintat in dragostea lui cea mare, personal il cunosc pe fratele Traian Chilau, este un om cu care te legi la rana,poti sa ai confidenta in dinsul a trecut prin multe incercari si greutati dar Domnul a fost cu el si va ramine cu el,curajul si dragostea lui pentru Dumnezeu se poate vedea in viata pe care o traieste pentru Domnul Isus,eu ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut ocazia sa il cunosc si sa lucrez cu dinsul. Dumnezeu sa binecuvinteze copii lui care intotdeauna fac alegerea de al urma pe El pe Domnul Isus si de a trai pentru El.

 2. Ma bucur sa citesc asemenea experiente minunate de marturisire a lui Dumnezeu inaintea oamenilor care nu Il cunosc! Credinta vine in urma auzirii…

  Am si eu mai multe “coincidente” de acest fel, care s-au petrecut in timpul serviciilor divine la care am participat. De unul imi amintesc in mod special. Eram la un serviciu divin al Bisericii Baptiste pastorita de fratele Liviu Tiplea, din L.A. Am fost rugata sa cant si am ales o cantare draga mie si tatalui meu, Sa fii credincios e onoare. Slavit sa fie Domnul pentru o astfel de cantare, cu versuri foarte inspirate si a carei melodie slujeste foarte bine mesajul poeziei!

  Dupa cantarea aceasta, fratele Eugen Matei, care era invitat sa predice la acel serviciu, s-a ridicat sa vorbeasca si a inceput prin a anunta titlul mesajului: ONOAREA DE A FI CREDINCIOS!

  Cineva spunea ca astfel de “coincidente” sunt orchestrate de Dumnezeu, in care El doreste sa ramana marele Anonim.

 3. Ma bucur ca l-am indemnat pe fr Traian Chilau sa se duca la biserica pentru un studiu bun ,dansul fiind liber in acea dupa masa si la o ruda mai indepartata binevoitoare sa il conduca la biserica.Innainte sa scrieti pe blog mi-a povestit exact acelas lucru.Si am dat slava Domnului!
  Miercuri dimineata , dupa ce a ajuns in Romania ne-a sunat pe Skype sa ne spuna o alta minune:Cum a ajuns la timp in Romania.In aeroportul din Amsterdam nu vroia sa plece niciun avion pentruca era vreme viforoasa si in Romania si pe drum si pilotilor danezi le era frica.Dar o echipa de piloti romani au vrut sa fie de Craciun acasa ,adica chiar mai devreme cu cateva zile si atunci au spus romanilor care vor sa se urce in avionul condus de ei ,trebuie sa se roage .S-au urcat in avion cei care au vrut si au avut credinta si curaj impreuna cu fr Traian . Innainte sa porneasca motorul pentru decolare mai intai s-au rugat. Cum ?Fr Traian s-a sculat in picioare si a rostit rugaciunea de protectie catre Tatal Ceresc in numele Domnului Isus si fiindca avionul era mic s-a auzit in tot avionul rugaciunea dansului .La sfarsit pasagerii romani dupa ce si-au facut semnul crucii au intrebat daca el e preot si el a raspuns :Da sant,sant un preot pocait-a raspuns dansul .Cand au ajuns la sol in Romania-Otopeni ,toti au aplaudat multumind Lui Dumnezeu ,pilotilor si fratelui Traian.Fratele Traian ne-apovestit cu lacrimi si smerit ,cum a mai avut inca o sansa sa marturiseasca Puterea Numelui Domnului Isus.
  Cu rugaciune, avionul zboara si pe vreme rea fara probleme !
  Slava este numai a lui Dumnezeu !!
  Virginia Brasov

 4. It’s a God thing! Numai Domnul poate potrivi asa ceva! Ne umileste pe noi, sclavii Lui, aducandu-ne aminte cine este Stapanul, dar in acelasi timp isi culege GLORIA care i se cuvine Lui si numai Lui! La mai multe evenimente de gradul III…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: