Lipsa de judecata

Am primit un comentariu de la o crestina care se declara “tanara”. Este un raspuns delicat si frumos, ca o floare nevinovata din aerul pur de la munte, neobisnuita cu poluarea din viata citadina de la campie. A trebuit sa-i raspund insa si s-o aclimatizez cu “viata de jos”, din mijlocul comunitatilor de oameni. Iata dialgul nostru:

“Ce usor este pentru cei tineri sa arunce cu pietre in cei care au fost informatori…sunt tanara si la inceput am fost foarte revoltata de pastorii care au fost informatori, dar apoi am auzit o explicatie: Daca erai acolo si ti`ar fi amenintat familia? Daca erai unul din fratii slabi in credinta? Daca iti amenintau copii sau parintii? Si repede ai raspunde: eu niciodata nu as fi acceptat!!! Nu ii aprob pe cei care au facut asa ceva dar nu am dreptul sa-i judec… Va fi vai de ei daca nu realizeaza ca mai au o sansa acum sa-si recunoasca greseala in fata turmei lor si va fi la fel de grav si daca turma nu va putea sa-i ierte si ii va condamna! Din cauza lipsei noastre de mila cred ca Dumnezeu nu ne-a dat dreptul sa judecam!!! ”

********

“Draga N”
Dumnezeu ne-a dat dreptul sa judecam! Ba inca ne-a spus ca avem datoria sa judecam. Nu ne-a dat insa dreptul sa osandim. Ultimul cuvant trebuie sa-l aiba El:
1 Corinteni 5:12 – “În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecaţi pe cei dinăuntru?”

Biserica este locul unde veghem unii asupra altora, disciplinam cu dragoste si cautam intotdeauna recuperarea celui gresit. O biserica fara disciplina este o biserica fara dragoste, careia nu-i pasa de ceilalti, ca o casa fara parinti, ca un orfelinat lasat la voia intamplarii. Biserica nu este doar locul in care Dumnezeu ne-a asezat “unul langa altul”, ci mai ales al celui in care Dumnezeu ne-a asezat “unul pentru altul”, asa ca din interactiunea noastra sa se faca voia Lui si sa se vada intelepciunea Lui.Categories: Amintiri

6 replies

  1. Draga Tudor, nu stiu daca iti dai seama de ironia situatiei: tu esti pe bloguri!

  2. Rezultatul suntem noi….
    Daca bise primara s-ar fi lepadat sau s-ar fi turnat reciproc noi nu am mai fi existat.

  3. Cu ceva timp in urma exista o Biserica , noi ii spunem primara, care nu avea timp de “taifas”pe bloguri.Erau pregatiti in schimb sa moara pentru credinta lor….

  4. Pe vremea aceea, nu era împărat în Israel, fiecare făcea ce-i plăcea.Cine dintre voi este din poporul Lui?…… Ci v-am scris să n-aveţi nici un fel de legături cu vreunul care, măcar că îşi zice „frate”, este …defăimător-Nu vă scriu aceste lucruri, ca să vă fac ruşine-….Nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea? Şi dacă lumea va fi judecată de voi, sunteţi voi nevrednici să judecaţi lucruri de foarte mică însemnătate? -va mai curge multa cerneala si timp? sigur – NU!caci suntem in clipa cand judecata va incepe cu ..noi , asadar atentie ma judec pe mine insu-mi Da!cum ?…..sa iubesti pe Domnul …. cu toata inima ta …. si pe aproapele tau ca pe tine insu-ti cred ca acest fel de a judeca e divin Maranata-

Trackbacks

  1. Despre judecată « România Evanghelică

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: