Perseverenta

(de la Liviu Tiplea)

In lecturile mele am dat peste ceva care cred ca poate fi o incurajare pentru noi si in acelasi timp si o evaluare resurselor noastre de putere. Pavel vorbeste de puterea lui Dumnezeu care se face desavarsita in slabiciune si o ilustrare a acestui adevar o gasim in viata lui Charles H. Spurgeon.

În primii ani de slujire se bâlbâia des. Toată viața s-a luptat cu depresia. Mai târziu a avut atacuri dese de gută și de multe ori avea dureri atât de mari când predica încât trebuia să pună un genunchi pe un scaun și să se prindă cu mâinile de amvon. El mărturisește că era ceva obișnuit să-i fie foarte rău înainte de predică, ca și cum ar fi traversat English Channel. În plus față de aceste simptome fizice, el a suferit și atacurile vitriolice din presă. Când a venit în Londra a avut doar 19 ani.  Ziarul Saturday Review l-a numit ”un bigot prost, irațional” și mai târziu ”un fanatic ignorant și îngâmfat.” Foarte multe caricaturi ale lui circulau în ziarele din Londra. Dar el a perseverat și lucrarea lui a fost însoțită de o putere extraordinară.

 Categories: Amintiri, Maxime si cugetari

2 replies

  1. Astazi auzeam pe cineva care zicea ca un diamant e doar un carbune care a perseverat.( A diamond is just a coal who stuck with it.)

  2. vrem articolul întreg! Vrem articolul întreg! Vrem articolul întreg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: