Fortarea unor crize globale

Sute de oameni de stiinta si-au luat inima in dinti si au spus adevarul despre inscenarea crizei provocate de contributia oamenilor la procesul de incalzire a atmosferei terestre. Cinste lor si bravo pentru curaj! (cititi aici)  (si aici)

De ce spun aceasta? Pentru ca mi s-a confirmat intre timp cat de subreda este “neutralitatea actului stiintific”. Am ajuns sa-i compatimesc pe acesti oameni ai studiului din laborator care nu produc nimic vandabil si nu au cum sa se autofinanteze in cercetarile lor. Departe de a fi un “arbitru impartial” al interpretarii realitatii, omul de stiinta modern a ajuns “a gun for hire”, un mercenar care se vinde din necesitatea supravietuirii. Cei care decid “cum” trebuie sa iasa un studiu, nu sunt oamenii de stiinta, ci cei care le acorda dintr-o “generozitate direct interesata” granturile necesare continuarii cercetarilor si … salariilor.

Este suficient sa vezi ce contradictorii sunt rezultatele unor studii facute asupra acelorasi produse. Fiecare grupa de cercetatori au ajuns exact la concluziile comandate de cei care le platisera osteneala. Sunt studii “pentru” sau “impotriva” consumului de carne, a consumului de cafea, a aconsumului de oua, a expunerii la soare, etc. Pana si “timpul probabil” este suspect de optimist in prognoze exact inainte de sezonul turistic …

Religia aceasta moderna a “stintei”, care a scos de pe arena sociala “improvizatiile creationismului”, este o cocota care se prostitueaza cu cei care ofera pretul cel mai mare. Am citit marturia unuia dintre cei mai importanti oameni de stiinta din Anglia si omul acela mi-a deschis ochii. “Cercetarile” pornesc de la concluziile “necesare”, iar datele care nu se incadreaza in teoria prefabricata sunt considerate “anomalii” de lucru.

Prefer sa merg pe mana “revelatiei” Creatorului, decat pe mana celor care, falindu-se ca sunt intelepti, au inebunit … si se cred stapani pe creatie.Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: