Potriveli potrivite!

Adevaratele comori ascunse in simboluri si asemanari

Comorile Domnului nostru Isus Hristos sunt mult prea numeroase,prea adanci si prea minunate,pentru ca sa le intelegem la prima vedere. Adevarurile de suprafata sunt deschise si evidente,cu toate acestea multe dintre ele ne scapa din vedere pentru multa vreme. Comori de nestemate ascunse asteapta pentru a rasplati efortul celor care cauta sa afle ce vrea Dumnezeu sa le descopere despre El si despre Domnul Isus Hristos.
Dumnezeu S-a intristat cand Eva nu s-a supus poruncii Lui,ci a ascultat de sarpe. El i-a spus sarpelui:”Vrajmasie voi pune intre tine si femeie,intre samanta ta si SAMANTA ei. Aceasta iti va zdrobi capul,si tu ii vei zdrobi calcaiul.”(Geneza 3:15). In spatele acestor cuvinte sunt ascunse COMORI de adevar pe care Dumnezeu a ales sa ni le dezvaluie putin cate putin. El stia ca SAMANTA va muri si va invia din morti a treia zi.
Dumnezeu prin planul Sau a ales a treia zi a creatiei sa scoata pamant uscat din gramada de ape,sa faca sa creasca plante,ierburi si copaci.(Geneza 1:9-13) Aceasta este o icoana preinchipuitoare a invierii! Cred ca Dumnezeu se bucura cand noi cautam sa descoperim aceste comori ascunse ale adevarului.
In a zecea generatie a omenirii,Dumnezeu a ales un om deosebit sa construiasca o CORABIE.(Geneza 5:3-29) Corabia a fost un simbol al Domnului Isus Hristos,in timp ce Noe si familia sa au fost un simbol al Bisericii,in siguranta alaturi de Domnul Isus. Dumnezeu a condus corabia la locul potrivit.”In luna a saptea,in ziua a saptesprezecea a lunii,corabia s-a oprit pe muntii Ararat.”(Geneza 11:10-29) Dupa aproape 2400 de ani Domnul Isus invia din morti in aceeasi zi. Nu cred ca lucrul acesta a avut loc la intamplare.
In cea de-a douazecea generatie (Geneza 11:10-29) Dumnezeu a aratat prin Avraam ca trebuia jertfit “un singur fiu”.(Geneza 22:2,12,16) Desi Avraam nu l-a sacrificat pe Isaac,Biblia ne spune ca el “a adus jertfa pe singurul lui fiu”.(Evrei 11:17) In inima sa Avraam il oferise pe Isaac,inainte ca el sa taie lemne pentru arderea de tot.(Geneza 22:3) In a treia zi (Geneza 22:4,11-13) el l-a primit ca si inviat din morti.(Evrei 11:19) Acestea sunt simboluri si asemanari date de Dumnezeu care ne conduc direct la Domnul Isus Hristos,iar precizia lor este de-a dreptul uimitoare.
In a sasea generatie dupa Avraam,Dumnezeu l-a chemat pe Moise sa scoata pe poporul Sau afara din Egipt si sa scrie Pantateuhul. Dumnezeu Insusi s-a ocupat de toate detaliile care urmau sa fie scrise despre cele cele douazeci si cinci de generatii care l-au precedat pe Moise. Incepand cu Geneza pana la Apocalipsa,Domnul Isus Hristos este tema centrala a Bibliei.
Moise,alesul lui Dumnezeu pentru transmiterea Legii Vechiului Testament,a fost un prevestitor al Domnului Isus Hristos,Intemeietorul,Profetul si Judecatorul ales de Dumnezeu in Noul Testament.(Deuteronom 18:15,18) Jertfele mozaice au fost doar “umbra bunurilor viitoare,nu infatisarea adevarata a lucrurilor.”(Evrei 10:1) “Trupul este al lui Hristos.”(Coloseni 2:17) Simboluri si asemanari reprezinta intreaga gelerie de imagini a lui Dumnezeu,care anticipeaza in primul rand Persoana si lucrarea Domnului Isus Hristos. Aceste nestemate de adevar merita cautate!

“Vazandu-L pe Domnul Isus Hristos in Cortul Intalnirii”, Ervin N. HershbergerCategories: Uncategorized

1 reply

Trackbacks

  1. Maini-Deschise » Potriveli potrivite!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: