Baptistii romani din Italia

A doua Conferinţa de Misiune a Bisericilor Creştine Baptiste Române din Italia

delegati torino

Eveniment a avut loc în perioada 1-4 noiembrie 2007. Iata câteva date statistice privind bisericile baptiste române din Italia.

La ora actuală, pe teritoriul Italiei există unsprezece biserici creştine baptiste române, din care nouă sunt biserici de sine stătătoare şi două sunt filiale ale Bisericii Creştine Baptiste Române „Harul” din Roma, via del Teatro Valle. Pentru toate cele unsprezece biserici, în tabelul 1 sunt înscrise următoarele date: denumirea, adresa şi programul fiecărei biserici, iar în tabelul 2 sunt redate: localitatea în care este acea biserică, prenumele şi numele liderului, titlul slujbei sale în biserica respectivă, numărul de membri botezaţi înscrişi în registru, precum şi numărul mediu de participanţi (membri şi aparţinători) la programele acelei biserici. Din tabelul 2, prin însumare, a rezultat un total de 578 membri cu drepturi depline înscrişi în registrele celor unsprezece biserici şi un număr mediu total de 816 participanţi la serviciile divine ale bisericilor respective.
Având la bază valorile comunicate anterior, rezultă o creştere pe durata unui an (mai exact în noiembrie 2007 faţă de 11 noiembrie 2006) de 15% a numărului de membri şi de 17% a numărului de participanţi la serviciile divine ale bisericilor creştine baptiste române din Italia. De dorit ar fi ca pentru fiecare biserică locală, această creştere să fie urmare botezurilor care au avut loc şi nu a transferurilor efectuate în acea perioadă de un an de zile.
Luând în considerare şi persoanele române de confesiune baptistă care frecventează alte biserici neoprotestante (penticostale şi creştine după Evanghelie) române şi italiene, se apreciază că, în prezent, în Italia sunt în total circa 1800 de baptişti de naţionalitate română. Această cifră ne indică un potenţial de misiune demn de luat în considerare, potenţial sporit cu 20% faţă de anul trecut.
Implicarea deplină în lucrarea lui Dumnezeu să fie acum unica raţiune a existenţei noastre ca şi creştini evanghelici români răspândiţi prin ţările lumii, prin voia activă sau permisivă a Celui Atotputernic. Aşa să ne ajute El! Amin!

Samoil SAVIUC – pastor al Bisericii Baptiste
Române din Torino-Italia

Prelucrarea datelor înscrise în chestionarele completate de reprezentanţii bisericilor baptiste române, participante la A doua Conferinţă de Misiune, au condus la alcătuirea următoarelor două tabele:
Tabel 1

Tabel 2Categories: Stiri din America

5 replies

  1. Buna ma numesc marian si am 26 ani sunt baptist si stau in cosenza. 3664541046 sau 3733397347 sunt nr mele

  2. BISERICA CRESTINA BAPTISTA ROMANA EMANUEL TORINO VIA VITERBO 119 TORINO 10149
    CONTACT OO393407343402 DANIEL BOICU RESPONSABIL EMAIL emanueltorino=
    @yahoo.it nick name yahoodanielboicu74 multumim

  3. in Bologna exista vreo biserica baptista sau penticostala?

Trackbacks

  1. Baptistii romani din Italia « Blog crestin
  2. solochristo » Blog Archive » Baptistii romani din Italia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: