Adaptabilitate

Am deschis posta mea electronica si am gasit o invitatie pe care n-am inteles-o la rpima vedere. La a doua privire, am fost la fel de priceput ca si la cea dintai. A trebuit sa o mai citesc odata si mi-am dat seama: era vorba de o terminologie noua, pe care n-o mai intalnisem. iat-o:

“Two Webinars Designed to Help You Collaborate

“Webinar” defineste un Seminar care se desfasoar “live” pe Web.

Fenomenul blogurilor este cu noi ca sa ramana. De asta si-au dat seama si cei care n-au vrut sa fie asa.
Posibilitatea de a fi o influenta in lume a fost amplificata extraordinar de tehnologia moderna. Ea nu trebuie nici dispretuita, nici condamnata, ci folosita pentru un randament mai mare si pentru o lucrare mai buna. Viteza comunicarii scoate caraghios in relief incetineala reactiilor oficiale “taditionale” si complica in mod inutil situatiile. Va trebui sa ne adaptam “din mers” la o realitate care va permite ca glasul nostru si al altora sa se auda nu numai in sedinte cu usile inchise sau in Congrese, ci si in “public”. Lumea s-a schimbat si cine nu intelege si nu se schimbaodata cu ea, risca sa fie aruncat de val pe malul cu tzandari de scoici. Comumicarile cu membrii bisericii locale se fac acum prin liste de comunicari in stilul Network. La fel si unele sedinte de comitet care se tin acum inchat rooms.
Comitetul executiv, comisia pastorala si pastorii romani baptisti din america au liste specifice de comunicare intre ei. Comunicarea devine instantanee si reactiile maximalizeaza eficienta.

Alegeti ce vreti sa vi se spuna: “Buna dimineata!” sau “Noapte buna.”
Lumea se grabeste! Pentru unii dintre noi, viitorul a fost deja ieri dimineata!Categories: Amintiri

1 reply

  1. Frate Daniel, gand la gand cu bucurie 🙂
    Tocmai scriam un articol exact cu gandul acesta. Exact acelas lucru il vad si eu pe care il spuneti dv aici. Apostolul Pavel a cucerit mai mult prin “pana” lui decat prin vizitele misionare. Domnul sa ne ajute ca intelegem si noi asta pana nu e prea tarziu. Prea multe lucruri gresite ni se prescriu si prea putini sunt cei care iau pozitie, acum se poate !!
    Daca Sf. Augustin ar trai in zilele noasre, Doamne pe cati nu ar combate! Daca ar fi Luther printre noi, ar face reforma/protest si in ortodoxism.
    Imi dau seama desigur ca si cel rau se foloseste de internet, dar ar fi cea mai mare greseala sa il lasam doar pe el sa o faca !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: