Am stiut ca se va intampla …

Potential nerealizat in familie

Dupa flacara primei iubiri, in multe casnicii se instaureaza o “epoca glaciara”. Asta nu inseamna ca cei doi parteneri, sotul si sotia si-ar fi terminat bateriile si sunt incapabili sa iubeasca la fel ca altadata. Nu! Inseamna cu totul altceva si anume ca niciunul din cei doi nu-si mai da stradania ca altadata sa-l “slujeasca” pe celalalt. Potentialul este acolo, dorinta nu mai este.

Posibilitatea exista, probabilitatea scade insa odata cu trecerea anilor. Ce-i de facut?

Una din alternative este divortul. Iata o “nazbatie” propusa de germani:

“Dragostea dintre doua persoane dureaza, in medie, 7 ani”, sustine o femeie deputat din Germania, care a facut o propunere legislativa ce a tinut prima pagina a multor ziare. Gabriele Pauli, de 50 de ani, a propus in Parlamentul german demitizarea sintagmei “pana ce moartea ne va desparti” printr-un proiect de lege care prevede valabilitatea casatoriei pe o perioada de maxim 7 ani. Conform proiectului, acesti sapte ani pot fi prelungiti cu o perioada identica, numai in cazul in care ambii parteneri sunt de acord”.

A doua posibilitate ar fi sa “ne intorcem mereu la dragostea dintai”. Secretul in dargoste este sa te indragostesti de mai multe ori, dar de fiecare data .. de aceiasi femeie.

N-am avut dovada palpablica ca asa ceva este posibil (in afara de propria mea casnicie). Am stiut insa ca ca se va intampla … acolo unde oamenii se manifesta natural, lasandu-si la o parte inhibitiile si lasand vantul noutatii sa alunge cenusa rece de pe jarul care inca mai mocneste sub ea. Am banuit ca o asa ceva se va petrece “in spatiul virtual” si … s-a petrecut.
Sub titlul: “O pereche “on line” s-au inselat unul pe celalalt!”, agentia de stiri “France Presse” a publicat acest mic dar fascinant articol:

sad womaan

Un sot si o sotie care nu si-au dat seama ca “vorbeau” unul cu celalalt pe un site anonim de Internet au inaintat divort. Sana Klaric si sotul ei Adnan, care au folosit pseudonimele “Dragalasa” si “Printul bucuriei” s-au intalnit fara sa-si dea seama intr-o camera de discutii de pe Internet si au petrecut ore intregi destainuindu-si unul celuilalt problemele lor familiale.
Ei s-au intelea asa de bine incat au hotarat ca a venit vremea sa se vada si “fata in fata”, asa ca si-au dat o intalnire. Acolo si atunci, … adevarul a iesit la suprafata!

Numai ca, in loc sa-si dea seama ca sunt facuti unul pentru celalalt, asa cum ar fi fost normal, acum cei doi au inaintat divort pe motiv de … calcare a legamantului de la casatorie.

“Ma indragostisem iarasi ca o nebuna. Credeam ca am intalnit in sfarsit omul ideal, marea mea iubire”, a declarat Sana, de 27 de ani. “Asa a crezut si el. Ca apoi sa ne dam seama ca ne-am trezit inapoi in casnicia noastra mizerabila. Ce dezamagire”.
Adnan, in varsta de 32 de ani, a spus: “Nu-mi vine nici acum sa cred ca “dragalasa” care stia sa-mi scrie cuvinte atat de frumoase si cu care m-am potrivit de minune pe Internet era de fapt aceiasi femeie cu care stateam in casa si care nu-mi mai spuse cuvinte frumoase de ani de zile …”

sad manCategories: Amintiri

1 reply

 1. Cititorii Bibliei care considerå cå ea este Cartea cårtilor, socotesc cå familia, în acceptiunea ei scripturalå, este singurul lucru care ne-a råmas din Eden-ul Paradisului Pierdut. Iatå de ce, si aståzi, Sarpele de odinioarå atacå si azi, cu înversunare sporitå familia pâstråtoare a trâsåturilor edenice. Må refer la familia cu tråsåturile ei originale, bazatå pe monogamie hetero-sexualå. Noul Testament då o semnificatie deosebit de scumpå vietii de familie, sustinând, în Ep. cåtre Efeseni cå ea este o reflectare a iubirii lui Crisros fatâ de Bisericå. Da! Trebuie så recunoastem cå iubirea fireascå are suisuri si coborîsuri, cå de multe ori are caracter caduc. Pentru cei care Il au pe Mântuitorul, El inså este secretul înnoirii si a împrospåtårii iubirii, a unei iubiri care se dåruie, care se dåruie neconditionat.
  Un iubit vestitor al Scripturii, spunea cu multi ani în urmå cå sunt cinci clase de familii, caracterizate prin atitudinea reciprocå a sotilor:
  a. sotul si sotia sunt unul contra altuia
  b. sotul si sotia sunt unul cu altul
  c. sotul si sotia sunt unul lângå altul
  d. sotul si sotia sunt unul pentru altul
  e. sotul si sotia sunt unul pentru altul si amândoi pentu Unul.
  Isus este Izvorul iubirii dintre sot si sotie, izvorul continuitåtii aceste iubiri si izvorul devotamentului reciproc dintre sotii credinciosi. Am våzut numeroase familii crestine în viata cårota strålucea dragostea Cristicå.
  Intr-un imn al lui Dumitru Cornilescu dedicat familiei crestine versul de încheiere era:
  Necurmata voiosie
  Ce-o då pacea Lui Isus,
  Vreau sa fie-atot ståpânå
  In cåminul meu de-acum.
  Te iubesc, o vatrå scumpå.
  Vreau så te iubesc mereu.
  Asteptând clipa ferice
  Când în cer te vei muta,
  Ca iubirea-n Domnul nostru
  Så n-aibå niciun sfârsit.
  Domnul så ne ajute la aceasta!
  SC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: