Presiunea prietenilor

Peer Presure – 1 Peter 2:20-24

de Charles R. Swindoll

spider

 

A fost odata un paianjen care si-a tesut panza frumoasa intr-o casa veche. Paianjezul o tinea foarte curata pentru ca voia ca toate mustele sa vina si sa se aseze pe ea. De-ndata ce primea cate-un “client”, il “ascundea” repede pentru ca celelalte muste sa gaseasca mereu panza goala si sa nu banuiasca nimic.

Intr-o buna zi, o musca “mai inteligenta”, trecu in zbor pe deasupra panzei. Paianjenul a imbiat-o: “Vino si ia loc”, dar musca desteapta i-a raspuns: “Nu, multumesc frumos, domnule, dar nu vad nici o alta musca in curtea dumneavoastra. Mi-e frica sa vin singura.”

Si musca zbura in alta parte. Tocmai vazuse pe podeaua de jos o multime de muste care dansau inprejurul unei hartii de culoare maronie. O petrecere! “Inteligenta” zbura glont intr-acolo fara nici o frica. Cand era pe drum, un bondar venind de-acolo bombani bombastic: “Nu veni aici, proasto! Fereste-te sa stai pe hartia maronie. E o cursa, nu vezi?”

Ce bondar nesuferit! Auzi, ce tampenie! Nu se putea sa fie ceva periculos atata vreme ce toate mustele alea erau deja acolo …

“Taci din gura! Nu vezi suratele mele cum danseaza!”, zise musca noastra inteligenta si se aseza pe bucata de hartie frumos colorata.

Stiti ce s-a intamplat mai departe. Musca noastra a fost prinsa de lipiciul cleios si otravitor. A “dansat” o vreme, dupa care a … murit.

Morala: Unii dintre noi stim sa ne ferim cand suntem singuri, dar ne lasam prada anturajului si suntem atrasi de multime spre locuri care ne otravesc sufletul.

Ce i-ar folosi unei muste (sau unui om) sa scape de plasa de paianjen, daca se arunca nebuneste spre locurile la moda, care au … lipici?

fliesCategories: Maxime si cugetari

2 replies

  1. DA, E FOARTE FRUMOASA SI ADEVARATA….!!!MULTZUMIM PENTRU EA….TREBUIE SA LUAM SEAMA…!!!!

  2. cand nu ne plac predicile, curtea bisericii devine un loc monden, unde nemultumirea garnisita cu umor, insiropata cu “analize la rece” produce un sclipici atragator pe care-l vom confunda incet cu “partasia”
    si absalomii dintre noi abia asteapta sa-si mai faca un partid
    iar daca indraznesti sa nu te alaturi lor: “nu simti cu biserica”
    Isaia 50 se ocupa putin de vorbaretii acestia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: