O norvegiancă nevrednică de un premiu Nobel.

Circulă pe Facebook o mărturie a unei norvegiene care s-a întors dezamăgită după o călătorie cu ajutoare în Ucraina. Ea spune ca a văzut munți de haine și mormane de mâncare de care nimeni n-are nevoie in Ucraina. Vreau să- i îndemn pe oameni sa nu-i facă publicitate. Nu merită și iată de ce:

Este un fals din bunăvoința sau din rea voința.

Femeia asta a făcut o călătorie in zonele nu prea afectate de război.

Femeia asta uita sau se face ca uita că Ucraina nu este o țara africana, ci o prospera țara europeană. Pe unde s-a dus ea lucrurile merg in inerția vremurilor bune. Nu s-a dus în zonele fierbinți de război.

Femeia asta trebuie sa meargă acolo unde cad bombe și nu mai exista magazine de aprovizionare deschise, acolo unde oamenii se ascund în pivnițe.

Femeia asta n-a fost acolo unde refugiații neputincioși sunt ajutați imediat ce trec granițele în țările din jurul Ucrainei.

O astfel de incursiune nesinceră ar fi putut face și in California ca sa arate ca Food Stamps și Wellfare programe sunt inutile. As fi putut sa o duc in Beverlyhills ca sa aibă argumente.


În orice țară săracă există și bogați și în orice țara bogată există și săraci. Ce vezi este ceea ce vrei sa vezi.


Avem de a face cu o norvegianca nevrednică de premiul Nobel.Categories: Articole de interes general

4 replies

 1. Destul de aspru.
  Azi m-am gandit la “ajutoarele” care au ajuns in Ro dupa comunism: haine etc. Un caz stiu sigur care hainele erau vandute la magazinul de second hand. Apoi din marturia altora stiu ca ajungeau la primarie unde se facea selecția si apoi ce ramanea, daca ramanea, ajungea la saraci.

  Indiferent ca sunteti sau nu de acord cu mine, dinainte se stia ca Ucraina este o tara corupta. Asta si din marturia unui coleg emigrat din ucraina de mai multi ani.
  Nu cred ca dintr-o data s-au facut lupii oi.
  Sigur ca trebuie ajutati dar cu intelepciune

  La fel cum in timpul Covid unii au profitat si si-au inmultit averile m-as mira sa nu fie si altii acum.

  Cred ca e o situatie dificila in tara aceea. Nu stiu cat din ce zice dna aceea e adevărat. Nu am urmărit-o.
  Sa le luam pe toate cu putina sare.

 2. Intro tara zbuciumata nu putem noi da sentinte ….
  Pe noi biblia ne invata sa intindem mana unde putem sa dam ajutor , cei ce vor refuza e problema lor, nu nu dam oamenilor ca sai impresionam , ci dam Domnului caci asa ne invata.
  Oare care har il meritam noi ca nui razboiu la noi ???..sau ca inca nu o ajuns la noi.
  Domnul sa aibe mila si sa dea intelepciune copiilor sai in vremi zbuciumate.
  Va multumim frate Daniel pentru toata osteneala prin care raspanditi cuvantul sub o smerenie care greu se mai gaseste in vremea noastra.
  Domnul sa va intareasca.

 3. Daca ar fi singura marturie de acest fel am putea crede ca este o greseala de intelegere a situatiei nebananiere a ukrainei.Romanii care duc ajutoare din saracia lor lucie au o soarta si mai rea , sunt batuti si sechestrati iar ajutoarele sunt imprastiate peste tot sau depozitate in locuri speciale si traficate de cei de la granita.Desigur ca situatia este grava dace treci de zona de frontiera dar acest lucru este imposibil din cauza celor ce seamana cu securistii romani care in loc sa apere poporul in zdrobeste.Si fratele Pustan in predica de ieri din Londra a spus ca nu va mai trimite ajutoare in ukraina din motivele mentionate mai sus.Moldovenii ii primesc cu drag in umilele lor case iar refugiatii stramba din nas pentru ca ,vezi ,conditiile sunt sub asteptarile lor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: