De ce tace America?

Marele polițai al lumii își abdică chemarea. Apărătorul celor slabi este doborât de propria slăbiciune?

Adevărul este că suntem într-o „oră astrală“ a omenirii, cum îi spune Stefan Zweig. Orologiul lumii bate iar o oră exactă a marilor evenimente.

Dacă America ar vorbi s-ar declanșa marele conflict de care se teme toată lumea. Conflagrația marilor puteri. Paradoxal, dacă n-ar fi existat NATO, țările europene i-ar fi sărit mult mai repede în ajutor Ucrainei. NATO le-a legat însă de mâini și de picioare, chiar și acum, când Belarus s-a alăturat invaziei rusești.

America tace pentru Putin a pregătit de mult această cursă. Când America intră în război în Europa, va fi atacată de Coreea de nord și de China. Balistic, nebalistic, atacul va fi suficient de tare ca să deschidă încă două fronturi pentru America. Va putea lupta ea pe trei fronturi deodată?

Este o întrebare pe care și-o pun toate țările lumii și … se aliniază. Azi, Pachistanul s-a dat de partea Rusiei boicotând boicotul economic și vânzându-se în nădejdea unui triumf al axei Rusia-China-Coreea de nord. Va putea lupta America pe trei fronturi concomitent? Asta este întrebarea pe care și-o pun toți experții militari. Iar America a ales, prudent, să … tacă.

Asta înseamnă că va exista o înțlegere “peste” capul celor de pe teren. Crimeea va rămâne de-acum a rușilor ca și Dombasul, Marianopolul, Luchansul și alte localități din sud-estul Ucrainei, iar restul va fi împărțit în doua republici, una pro-rusă și alta pro-europeană, ambele însă demilitarizate și-ntr-o neutralitate neputincioasă. Capitala proeuropeană s-ar putea muta la Lvov.

+++

Acum câteva minute, Doru Aninoiu, colegul și prietenul meu de la Sacramento“ îmi spunea că l-a șocat iar expresia „vom fi răpiți“, smulși, luați sus din 1 Tesaloniceni 4:17.

„Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.“

S-ar putea să fim „smulși“ ciar din gura lupului, când necazul lumii va sta să înceapă.

Cum a ajuns această învățătură a apostolului Pavel să fie numită Răpire? Răspunsul constă în cuvântul tradus „trebuie prins” (grecesc harpagésómetha). În latină, acest cuvânt este „rapere“, din care provine „răpire”. Fără orice interpretare esoterică sau misterioasă, harpagésómetha înseamnă pur și simplu „a fi prins”, „a fi ridicat de undeva” sau „a fi luat la sine”.“

Dacă suntem în pragul unei alte ore astrale ale omenirii, creștinii ar trebuie să se pregătească să fie gata pentru ea. Cei ce „umblă cu Dumnezeu“ astăzi presimt apropierea clipei în care va veni Domnul pentru ei. Se va întâmpla cu noi cum s-a întâmplat și cu Enoh. A fost văzut o viață întreagă, iar apoi, dintr-o dată, n-a mai fost văzut:

Enoh a umblat cu Dumnezeu, apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu“ (Geneza 5:24).

Bate clopotu-ntr-o dungă, pentru că vremea se apropie!

Bateți clopotul aici.Categories: Teologice

Tags:

3 replies

  1. Faina melodie, America tace pentru a si apara propriile interese precum bine ai scris. Cat despre legatura cu Dumenzeu nu as lega notiunile in acelasi articol pentru a ramane cumva obiectivi

  2. Frumos articol, superba melodie!

Trackbacks

  1. De ce tace America? | Ciprian I. Bârsan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: