Lupta pentru vize de intrare în America

Așa cum am scris deja, bisericile din USA nu pot sta nepăsătoare față de suferințele refugiaților din Ucraina. Pasul numărul trei despre care v-am scris în mesajul anterior este în plină desfășurare. El presupune lupta cu autoritățile americane pentru aprobarea unor vize umanitare de urgență. Alții au făcut-o înaintea noastră când a fost vorba să venim noi aici. Acum e rândul nostru.

Avem nevoie de niște vize umanitare de urgență. Luăm legătura cu Hari Miheț să ne facă o „scrisoare tip“ pe care să trecem numele bisericii noastre și s-o trimitem la senatorul/congresmenul din statul nostru.

+++

Este frumos că mai toate statele Europei s-au oferit să primească refugiați din Ucraina. Chiar și Australia a luat-o înaintea Americii în privința aceasta. Ne străduim să împingem și birocrația americană să facă pasul acesta.

Pentru cei care nu pot aștepta, le recomandăm să meargă deocamdată în statele binevoitoare. Este bine însă să se înscrie cu o cerere și la Consulatele americane, ca să existe acolo atunci când se vor aproba vizele.

Nu exclud ca să existe o înțelegere între SUA și statele europene, care au nevoie de primenirea forțelor lor de muncă mai mult decât America datorită natalități scăzute și doresc să aducă familii tinere de oriunde, până și din țările arabe sau africane.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: