Impulsuri spirituale – IPOSTAZE


Cineva spunea că în viață nu contează ceea ce ni se întâmplă ci mai degrabă contează ceea ce facem cu ceea ce ni se întâmplă.

Într-adevăr, se poate întâmpla ca în aceleași circumstanțe, aceeași oameni să reacționeze diferit. Citiți cu atenție episodul dramatic trăit de Cristos în grădina Ghetsimani

„După ce a ieșit afară, S-a dus, ca de obicei, în Muntele Măslinilor. Ucenicii Lui au mers după El. Când a ajuns la locul acela, le-a zis: «Rugați-vă, ca să nu cădeți în ispită.» Apoi S-a depărtat de ei ca la o aruncătură de piatră, a îngenuncheat și a început să Se roage, zicând: «Tată, dacă voiești, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuși facă-se nu voia Mea, ci a Ta.» Atunci I s-a arătat un înger din cer, ca să-L întărească. A ajuns într-un chin ca de moarte și a început să Se roage și mai fierbinte; și sudoarea I se făcuse ca niște picături mari de sânge care cădeau pe pământ. După ce S-a rugat, S-a sculat și a venit la ucenici; i-a găsit adormiți de întristare și le-a zis: «Pentru ce dormiți? Sculați-vă și rugați-vă, ca să nu cădeți în ispită.»” (Luca 22:39-46)

Și El și ucenicii trăiau aceeași dramă, deși Cristos era implicat cu mult mai multă intensitate. Totuși în aceeași situație Cristos a reacționat atât de diferit de ucenici.

Pe aceștia din urmă, întristarea i-a făcut să se culce.(v.45) Întristarea i-a determinat să se resemneze, au refuzat să se gândească la soluții și au ales să adoarmă.

Pe de altă parte, Cristos, deși a fost și mai întristat, ajungând într-un chin ca de moarte(v.44), a ales să se roage! Rugăciunea nu I-a adus salvare de confruntarea cu moartea, dar rugăciunea L-a ajutat să înțeleagă clar voia Tatălui, L-a întărit și S-a liniștit chiar dacă suferința și moartea îi stăteau în față.

Dacă într-o anumită situație ajungem să ne plângem și să ne întristăm, acel lucru nu se întâmplă pentru că era absolut necesar să se întâmple așa ci pentru că noi am decis să se întâmple așa.

Nu este corect să ne așteptăm ca rugăciunea să fie împlinită așa cum cerem noi. Rugăciunea nu trebuie făcută doar pentru ca Dumnezeu să ne copleșească cu favoruri.

Când ne rugăm trebuie să ne așteptăm la o înțelegere mai clară a voii lui Dumnezeu. Alegând să stăm de vorbă cu El ne putem liniști inimile înaintea Lui. Așa că la următoarea încercare, problemă sau necaz, nu uita că dacă ai ales varianta cea mai nepotrivită, n-a fost necesar ci tu ai decis așa.

Alege, indiferent de circumstanțe, ipostaza care îi șade bine unui credincios adevărat: să alerge în brațele lui Dumnezeu.Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: