Corbii nu pot zbura la înălțimi! – de Nicolae Geantă

Corbul este singura pasăre care îndrăzneşte să se apropie de vultur. Pasărea neagră are chiar fantastic tupeu: se așază pe spatele vulturului și-I ciugulește de gât!

Interesant este că vulturul nu reacționează, nu intră în luptă cu cioara. În schimb îşi deschide aripile şi zboară spre cer. Și, cu cât se înalţă mai sus, mai sus, cu atât corbului îi este mai greu să respire şi… cade singur! Din lipsă de oxigen. Corbii nu pot zbura la înălțimi!

Uneori, în viață, avem de-a face cu „corbi”. Obraznici, cu nerușinare cât Pacificul, „corbii” vin să ne ciugulească fericirea. E plăcerea lor să piște „vulturii” de grumaz. Tentația numărul unu este să ne luăm la ciuguleală cu ei. Dar asta înseamnă să coborâm la nivelul lor. Să ne irosim energia. Să folosim „armele” lor. Dacă vrei însă să te eliberezi de un corb încearcă să-l aduci la nivelul tău, la înălțime! 

Unii spun că ciorile sunt păsări inteligente. Sunt chiar mai descurcărețe decât papagalii. Nu-i contrazic. Dar oricât s-ar chinui corbii nu pot imita zborul vulturilor!

Trăiți ca vulturii: liberi și pe înălțimi! Mai aproape de cer se naște sfințenie! Corbii însă nu pot zbura niciodată acolo! 

Nicolae.GeantăCategories: Articole de interes general

1 reply

  1. Joseph

    Sent from my iPod

    >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: