Lupta pentru moaște!

Chestia aceasta a fost rezolvată o dată pentru totdeauna acum câteva mii de ani. Nu înțeleg cum de sunt unii încă nedumeriți …

Lupta s-a dat nu între oameni, ci între îngeri, iar asta arată cât de importante sunt moaștele pentru ambele tabere:

Arhanghelul Mihail, când se împotrivea diavolului şi se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: „Domnul să te mustre!” (Iuda 1:9).

De ce credeți că diavolul dorea așa de mult să aibă trupul lui Moise? În semn de cinstire? Bineînțeles că nu! Atunci de ce? La ce bun (sau rău) i-ar fi fost folositor? Ce ar fi vrut să facă cu el?

Pericolul a fost suficient de mare ca Dumnezeu să trimită un arhanghel de talia lui Mihail (protectorul poporului Israel – Daniel 10:11) pentru a zădărnicii planurile diavolului. Mai mult, problema a fost arbitrată de Dumnezeu însuși. El a rostit ultima sentință și a decretat că trupul lui Moise trebuie ascuns de cei vii de atunci și de toți evreii care au trăit vreodată după aceea! De ce?

„Moise, robul Domnului, a murit acolo, în ţara Moabului, după porunca Domnului. Şi Domnul l-a îngropat în vale, în ţara Moabului, faţă în faţă cu Bet-Peor. Nimeni nu i-a cunoscut mormântul până în ziua de azi“ (Deuteronom 34:5-6).

Doar cei fără minte și fără judecată nu înțeleg că diavolul este acela care propagă „cultul moaștelor“ și-l socotește un instrument magic pentru îndepărtarea oamenilor de Dumnezeu. Un Moise mort îi putea fi folositor, chiar dacă n-a putut face nimic împotriva unui Moise viu! Ce afirmație extraordinară! Ce verdict spiritual.

Doamne, fă-ți aceeași lucrare și azi. Ascundeți robii tăi în umbra morții ca să Te vedem bine pe Tine, numai pe Tine, întotdeauna pe Tine și să nu alergăm la substitute demonice.

Oare de ce n-au evreii „moaște“ ? …Categories: Teologice

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: