Ignoranța plus aroganța fac victime

Un anumit NG mi-a trântit o depeșă drăguță pe Net:

„Ce saptamana mare? Nicaieri nu ne spune in sfintele scripturi de saptamana mare. Nu sant toate saptamanile la fel? Cred ca va ti apropiat prea mult de zona rosie a catolicismului si a ortodocxilor. Mare atentie, caci vor veni multi proroci mincinosi“ (corectările îmi parțin și … n-au fost puține! Am lăsat câteva ca mostră).

Ce să-i răspund? Oare va pricepe?

În primul rând Dumnezeu i-a îndemnat întotdeauna pe copiii Lui să comemoreze evenimentele majore (gen Ieșirea din Egipt=Paște), Purim, etc. Evreii le sărbătoresc în fiecare an.

În al doilea rând, în Biblie nu scrie nimic nici despre ziua de naștere sau aniversarea căsătoriei și totuși ele fac parte din viața fiecăruia dintre noi (probabil și din cea a lui Mafalda care mi-a scris).

Atitudinea aceasta de superioritate în spiritualitate, de orgoliu atotștiutor care arbitrează suveran producțiile altora nu este altceva decât ignoranță îmbrăcată în aroganță. Astfel de oameni sunt străini smereniei și adevăratei slujiri frățești. Este plin Internetul românesc de ei. Eu zic „să-i lăsăm în plata Domnului“ și să ne vedem înainte de treabă.Categories: Amintiri, Pentru lucrători, Personale

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: