T. Hadley, Sr. – Chei care dezleagă paraliziile

Și au venit la El niște oameni aducând un paralitic purtat de patru inși;
și, neputând să se apropie de El, prin mulțime, au descoperit acoperișul
unde era El și, desfăcându-l, au coborât patul pe care zăcea paraliticul.
 Marcu 2.3,4

Faptul că acești patru oameni l-au adus pe prietenul lor la Hristos este o provocare pentru noi cu privire la lucrarea de evanghelizare. Ei știau că nu pot face nimic pentru el, decât să-l aducă la Cel care îi putea schimba viața complet.

I. Au avut credință și nicio piedică nu i-a putut da înapoi. Sunt multe obstacole care pot sta în calea de a-i aduce pe alții la Hristos, însă credința perseverează. Și ce i-a făcut pe acești patru oameni să-și aducă prietenul la Hristos?

În primul rând, faptul că le păsa în mod real de prietenul lor. În al doilea rând, ei au pus în practică rugăciunile și grija lor. L-au luat pe prietenul lor paralizat și l-au cărat până la Hristos. S-au suit pe acoperișul casei, au făcut o gaură în el și l-au coborât pe acolo. Toate acestea au necesitat timp și efort. A vesti evanghelia altora poate fi prin oferirea unei broșuri, însă poate de asemenea însemna să investești timp, bani și energie pentru sufletele altora.

II. Un alt lucru pe care acești oameni l-au făcut, pentru a-l aduce pe prietenul lor la Hristos, a fost să se pună de acord unul cu altul. Ei au fost una în credincioșia lor. Au acționat împreună, cu credință, spre binele prietenului lor paralizat.

III. Au fost de asemenea una în comuniunea lor și nu au pierdut timpul certându-se cu privire la care dintre ei făcea cel mai mult pentru prietenul lor.

Există mulți în jurul nostru paralizați, în mod spiritual, de păcat. Avem și noi aceeași credință și dorință de a-i aduce la Hristos?Categories: Studiu biblic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: