În căutarea unei poziții creștine echilibrate față de Coronavirusul chinezesc

Pentru un creștin lucrurile sunt simple, simplificate fără a fi simpliste. Viața lui curge mereu între Dumnezeu și Satanah (vrășmașul lui Dumnezeu). Fiecare eveniment poate fi examinat în lumina acestei dualități.

Cartea Iov, cunoscută drept cea mai veche carte din Biblie, mărturia unei protorevelații reziduale de dinaintea revelației evreiești, ne pune înainte imaginea unui om, numit Iov, plasat fără să știe într-un conflict cosmic între Satan și Dumnezeu.

Deci, ce credeți că urmărește Satan și ce vrea Dumnezeu de la noi în contextul actualei epidemii? N-are rost să ne oprim cu investigațiile la palierele intermediare, iindiferent că aparțin Chinei sau Noii Ordini Mondiale.

Ce știm?

Satan urmărește să ne inducă imaginea unei lumi haotice, scăpate de sub controlul coerenței divine. Cum plăcerea lui e crima, Satan urmărește să omoare cât mai mulți oameni, atât fizic, cât și spiritual și, mai ales, etern. În cazul premozaicului Iov, Satan a reușit-o pe prima, dar a fost neputincios în celelalte.

Credeți că Cel care dă de mâncare fiecărei făpturi în parte te poate uita pe tine? Ar fi cu putință ca Cel care s-a jucat cu Leviatanul a scăpat de sub control un … virus? Recitește Iov 38-41)

Dumnezeu „îngăduie” o vreme a încercării, un ceas al cercetării. Scopul Lui nu este însă niciodată distrugerea noastră, ci limpezirea credinței, plus binecuvântarea finală. Orice, oricât ai pierde azi în climatul de coronavirus, Dumnezeu îți va da înapoi înzecit, însutit, înmiit!

Este important să știm că Satan este subservient lui Dumnezeu, care nu va îngădui să se atingă de noi decât după planul Său și după „puterea oamenească” pusă la dispoziția noastră.

Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13).

Rămânem însă cu întrebarea: Care este răspunsul credinței noastre într-o astfel de vreme a încercării. El nu poate fi bun decât dacă vine însoțit de celelalte două virtuții cardinale creștine: nădejdea și, mai ales, dragostea.

Cum stai tu cu exersarea fiecăreia din cele trei?

Se vede credința din faptele tale? Simt cei din jur influența tăriei nădejdii tale? Simt ei osteneala dragostei tale?

„Mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi toţi, pe care vă pomenim necurmat în rugăciunile noastre; căci ne aducem aminte fără încetare, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, de lucrarea credinţei voastre, de osteneala dragostei voastre şi de tăria nădejdii în Domnul nostru Isus Hristos!
Ştim, fraţi preaiubiţi de Dumnezeu, alegerea voastră. În adevăr, Evanghelia noastră v-a fost propovăduită nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfânt şi cu o mare îndrăzneală. Căci ştiţi că, din dragoste pentru voi, am fost aşa printre voi” (1 Tesaloniceni 1:2-4). Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: