Europa liberă nu mai e … liberă

Vladimir Tismăneanu rămâne fără rubrica de la Radio Europa Liberă: „Ceea ce n-au reușit Ceaușescu si Iliescu, a reușit doamna Tănase”

de R.M.HotNews.roMarţi, 1 decembrie 2020, 10:22 Economie | Media & Publicitate
FacebookTwitterEmailMai multe…25

Vladimir Tismaneanu

Vladimir TismaneanuFoto: Arhiva personala

Vladimir Tismăneanu nu va mai publica editoriale pentru Radio Europa Liberă. Acesta a scris marți pe pagina sa de Facebook că a fost anunțat de Elena Vijulie, directoarea secției române, că, „din rațiuni financiare”, rubrica Agora de pe site-ul secției române se desființează.

„Acum o luna am primit o instiintare laconică din partea doamnei Elena Vijulie Tănase că, din rațiuni financiare, rubrica Agora de pe site-ul secției române se desfiinteaza. Regrete? O încercare de a comunica personal? Expresia prețuirii pentru 37 de ani de colaborare constanta? Nici vorba. Azi am primit înștiințarea oficiala semnata de doamna Elena Tanase (fără Vijulie), directoarea secției române”, a scris Tismăneanu, care afirmă că a început să colaboreze cu radio Europa Liberă din 1983 iar de atunci „remunerația a rămas aceeași”.

Acesta insinuează că desființarea acestei rubrici ar putea avea o legătură cu procesul pe care îl are cu Stelian Tănase, pentru că „a publicat in abjecta fițuică online “Cotidianul” lui Nistorescu numărul meu de cont bancar si adresa mea personală”.

„In concluzie: 1. Rămân colaborator permanent la Radio Europa Moldova. 2. Ceea ce n-au reușit Ceaușescu si Iliescu, a reușit doamna Tănase. O felicit! Conflict of interests? You bet…”, mai spune Vladimir Tismăneanu, al cărui mesaj integral poate fi citit aici.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: