Putin îi ironizează pe angajații ambasadei SUA care au afișat steagul LGTB

de Ionut Baias     HotNews.ro
Vineri, 3 iulie 2020, 23:10 Actualitate | Internaţional
Vladimir Putin la parada de Ziua Victoriei
Vladimir Putin la parada de Ziua Victoriei
Foto: Yekaterina Shtukina / TASS / Profimedia Images
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ironizat vineri Ambasada SUA de la Moscova, care a afișat un steag curcubeu pe fațada clădirii la sfârșitul lunii iunie, afirmând că asta „spune ceva” despre oamenii care lucrează acolo, potrivit AFP.
Răspunzând în timpul unei videoconferințe unui membru care i-a atras atenția că ambasada SUA ”a atârnat” acest simbol al mișcării LGBT (lesbiene, homosexuali, bi și trans), Vladimir Putin a întrebat „cine lucrează în această clădire? Lasă-i să sărbătorească. Asta spune ceva despre oamenii care lucrează acolo”, a spus el, potrivit comentariilor difuzate la televiziune.
Președintele rus a semnat vineri modificările constituționale aprobate de ruși în timpul votului național, inclusiv instituția căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie, interzicând efectiv căsătoria între persoane de același sex.
Totuși, Vladimir Putin a dat asigurări vineri că țara sa nu discriminează pe nimeni în funcție de orientarea sa sexuală și a dat asigurări că legea din 2013 care interzice „propaganda” homosexuală cu minori era pur și simplu destinată să împiedice ca astfel de relații să fie „impuse” copiilor.
“Lăsați o persoană să crească, să devină adult și să decidă propria cale pentru sine. Nu ar trebui să impunem nimic”, a spus el, adăugând că “cei care ne atacă acest plan încearcă doar să spargă o ușă deschisă”.
Cu toate acestea, Ekaterina Lakhova, senatoare a partidului de guvernământ cunoscut pentru ideile sale conservatoare, a denunțat faptul că aceste culori ale steagului curcubeu erau folosite pentru a vinde înghețată. “Este indirect, dar îi obligă pe copiii noștri să se obișnuiască cu culorile, cu steagul pe care toată lumea îl flutură, chiar și la această ambasadă”, a spus ea.
Ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a declarat pe 25 iunie pe Twitter că „ambasada noastră afișează steagul curcubeului în semn de solidaritate”, împreună cu un videoclip cu steagul expus pe o fațadă a clădirii de pe o arteră foarte aglomerată din Moscova.
Ambasada Marii Britanii a fluturat și ea un steag curcubeu.


Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: